Futbol

L'entrenador de l'FC Andorra mor mentre pujava en bici a Canòlich

L’FC Andorra i el món del futbol català queda en estat de xoc per la sobtada defunció del tècnic en un accident en bicicleta

L'entrenador de l'FC Andorra mor mentre pujava en bici a CanòlichARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món del futbol va rebre ahir un cop duríssim. Emili Vicente va morir de manera sobtada en un accident de bicicleta i va deixar en estat de xoc l’univers futbolístic. Casat i pare de dos fills, l’entrenador de l’FC Andorra va marxar als seus 52 anys quan pujava per la carretera de Canòlich, prop del coll de la Gallina. Cap a les 11 h del matí la policia va rebre un avís d’una persona que avisava d’un ciclista inconscient estès a terra. Segons apuntaven les primeres hipòtesis, Vicente va defallir quan anava damunt de la bicicleta, possiblement per un atac de cor, i hauria caigut, rebent un fort cop al cap. Avui al matí se li practicarà l’autòpsia per esclarir les raons exactes de la defunció i posteriorment la família decidirà la data i el lloc de l’enterrament.

Amb un to de calma fora del camp, però sempre desprenent passió quan era a dins, Vicente va deixar un llegat immens tant en l’esport com en l’ensenyança. A banda de dirigir des de l’inici de la temporada l’FC Andorra, feia classes d’Inefc a la Universitat de Lleida. No obstant, va ser especialment al futbol on va deixar la petjada marcada. Es va formar a les categories inferiors del Lleida i va passar per altres clubs fins acabar al Balaguer, amb el qual va penjar les botes el 2003. Amb el mateix club que es va retirar va estrenar-se com a entrenador, on va estar cinc temporades abans de tornar al Lleida i posteriorment al Reus fins al 2014.

A principis de curs va encetar el repte il·lusionant de pujar el conjunt del Principat a tercera divisió. “Va venir amb nosaltres perquè tenia ganes de tornar a entrenar. Tenia vàries ofertes de clubs de categories més altes, però li va agradar el projecte que li oferíem a Andorra. Li feia molta il·lusió”, declarava ahir un dolgudíssim president, Albert Ferré. Però això no era el que li importava ahir. “Ara el que hem d’estar és al costat de la família, i al cap no hi tenim res més”, indicava el màxim dirigent de l’entitat tricolor, que es desfeia en elogis cap al tècnic: “tothom que el va conèixer sap que era una bellíssima persona i un gran entrenador. Durant el temps que ha estat amb nosaltres hem intentat aprendre el màxim d’ell. Era un gran professional i molt humil. Sabia molt de futbol i de motivar els jugadors”.

El vestidor del club andorrà també estava trencat i ho van expressar a les xarxes socials. “Gràcies per tant a canvi de res! Et trobarem molt a faltar”, escrivia Marc Pujol. “Eternament agraït per tot el que m’has donat i ens has donat”, assenyalava Sergio Moreno.

Els missatges dels jugadors de l’FC Andorra van ser un dels milers que es van reproduir ahir a les xarxes socials lamentant la mort d’Emili Vicente. Més de 2.000 tuits van anar dedicats al tècnic de la Seu d’Urgell, prova del gran afecte que suscitava a tots els llocs per on havia passat. “És una persona que li teníem molt de carinyo, es feia respectar i sense aixecar massa la veu ja es veia que t’apreciava. Estem consternats pel que significava l’Emili”, comentava el jugador del Balaguer Joan Martínez en declaracions a la televisió local de la població catalana, que va retre-li un homenatge. “Era una persona de grans valors i estimadíssima per tothom. Era la perfecció del que els clubs volen”, explicava el president del Balaguer, Antonio Ayguadé. Tots ells en estat de xoc per la mort d’un gran professional del futbol.

EL CLUB DEMANARÀ AVUI A AL FEDERACIÓ QUE S'AJORNI EL PARTIT DE DIUMENGE CONTRA EL SANTS

La plantilla i la directiva de l’FC Andorra es va reunir ahir al vespre a la Borda Mateu mirant de decidir com encarar la dura situació arran del dur cop per la mort del tècnic, Emili Vicente. En la trobada es va decidir que avui es demanarà a la Federació Catalana de Futbol ajornar el partit previst per diumenge al camp del Sants. Tot apunta que l’ens català accedirà a la proposta de l’entitat del Principat en ser per un motiu de força major, així com el club rival es posicionarà a favor després que ahir mostrés el seu suport i la seva disposició a través de les xarxes. El fet que sigui l’últim partit de la temporada, amb l’ascens a tercera divisió en joc, no hauria d’afectar la voluntat de l’Andorra de no voler jugar el partit diumenge.

tracking