Atletisme

3.500 corredors repeteixen fita

La Cursa popular Illa Carlemany torna a comptar amb unes 3.500 persones i iguala la participació de l’any passat

3.500 corredors repeteixen fitaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja és un fet habitual que any rere any la Cursa popular Illa Carlemany esdevingui un èxit d’organització i participació. Ahir, en la vuitena edició de l’esdeveniment emmarcat en el Dia de l’esport per a tothom, la població andor­rana va tornar a respondre a la crida i va viure un matí de diumenge en família corrent pels car­rers d’Escaldes-Engordany, punt de sortida de la cursa de cinc i dos quilòmetres, i Andorra la Vella, lloc d’arribada. Prop de 3.500 persones van participar a la cita, més alguns centenars més que ho van fer sense el dorsal, i malgrat que no es va registrar un nou rècord sí que es va refermar la consolidació que té aquest dia entre la societat del Principat, que a més de fer esport mostra el vessant solidari (dos euros de cada inscripció es destinen a Càritas Andorrana).

La meteorologia va acompa­nyar un any més i com no podia ser d’una altra manera la valoració per part de Govern va ser novament satisfactòria. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, exposava que “si ho mirem amb la proporció de la població, que és el que sempre comentem, diria que és un èxit mundial, perquè realment gran part de la població participa en aquesta cursa”. També el cap de Govern, Toni Martí, es mostrava satisfet amb el funcionament de la cita, i indicava que “dona gust ser aquí perquè és un dia diferent per a moltes famílies que es retroben i fan tots junts una activitat esportiva. Veient aquest ambient es pot dir que tenim un gran país amb molt bona gent.”

El punt d’arribada, situat al Parc Central, es va quedar petit quan els 3.500 participants van anar acabant les seves respectives curses. Qui va inaugurar la festa a la meta va ser el jove Nahuel Carabaña, guanyador de la cursa de 5 quilòmetres (16’16’’), per davant del seu company del CAVA Pep Sansa (16’32’’) i del corredor de la Federació Andor­rana de Muntanyisme Xavi Teixidó (16’54’’), que després d’uns instants d’incertesa per portar un dorsal registrat a la categoria femenina va poder pujar al podi finalment. Carabaña es va adjudicar així la seva primera victòria als 5 quilòmetres, però sobretot feia èmfasi en la bellesa de l’esdeveniment. “És més agradable cór­rer així, amb molta més gent. Ho passes bé i es veu que hi ha molt suport a l’atletisme”, indicava el triomfador de la jornada.

Pel que fa a la categoria femenina, Yolanda Castillejo no va faltar a la seva cita amb el podi i després d’haver-se situat 2a l’any passat per darrere d’una Dayane Huerta que, com Marcos Sanza, ahir no hi era, va tornar a alçar-se amb la primera plaça (18’52’’), per davant de la jove Andrea Sinfreu i Marta Martín. “La cursa de 5 quilòmetres és un trencacames perquè no para de pujar i baixar, però al final no es mira el recorregut sinó el contingut”, va dir Castillejo respecte a una prova on “veus nens córrer per tot arreu i això com a corredora m’omple”.

Un altre dels homes contents ahir era el president de la Federació Andorrana d’Atletisme, Bernat Vilella, que s’estrenava a la cursa sota aquest càrrec. “Estic orgullós per una cursa que s’està consolidant i és molt bonica i en la qual molta gent gaudeix del Dia de l’esport”, assenyalava.

Les Mascotes també s’impliquen

Ahir més que mai va ser el Dia de l’esport per a tothom, ja que també van formar part de la cursa un centenar de gossos inscrits, un fet que posava en relleu el president de Laika, Josep Mas, que indicava que “estem molt contents, han participat uns 100 i escaig gossos amb els seus propietaris al costat, han fet esport i s’ha fomentat el bon tracte i el respecte pels animals, que formen part de la nostra vida”, va valorar Mas.

3.500 corredors repeteixen fita

tracking