Bàsquet

Aprofitar el 'tren play-off'

Gorka Aixàs remarca la importància del repte que tenen al davant ja que no se sap quan es podrà repetir

Aprofitar el 'tren play-off'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Van passant els dies i el gran repte del MoraBanc Andorra es va acostant. Després de la Copa del Rei, en la qual es va deixar una excel·lent imatge, el conjunt del Principat afrontarà un nou punt culminant de la temporada amb la disputa dels quarts de final del play-off, novament contra el Reial Madrid. Això serà a partir de dimecres, deu dies després del dar­rer partit i dues setmanes des de la certificació de la vuitena plaça. No obstant això, el president del club, Gorka Aixàs, encara està pletòric per la classificació per als play-off. “No era el nostre objectiu a principi de temporada i som aquí”, assenyala. És per això que remarca la importància del repte que tenen al davant, no només de cara al públic, sinó també dirigint-se als seus jugadors, a qui els va indicar que “el tren passa quan passa i ho hem d’aprofitar al màxim perquè no sabem quan tornarem a estar en una situació com aquesta”.

Encara queden quatre dies per a la disputa del primer partit i de fet el Madrid té pendent jugar abans un altre enfrontament, la final de consolació de l’Eurolliga pel tercer lloc d’avui (17 h) contra el CSKA de Moscou. Tot i això, les ganes per saltar a la pista es palpen des que es va conèixer el rival i la data del partit. “La il·lusió és màxima, si som als play-off és perquè anem pel bon camí”, exposa el màxim mandatari de l’entitat del Principat.

Com un aficionat més al bàsquet, va veure dijous l’enfrontament de semifinals entre el Fenerbahce i el Reial Madrid. En aquest sentit, el president accepta que l’eliminació dels blancs anava en contra dels interessos tricolors. “Hauria preferit que guanyés l’Eurolliga el Madrid perquè és el representant de l'ACB. A més, crec que ens hauria anat bé una victòria seva perquè haurien jugat un altre partit de màxima tensió i ho haurien festejat molt abans d’enfrontar-se a nosaltres”, se sincera Aixàs, que lamenta que “ara tindran més temps per preparat el partit, i haver perdut un títol farà que posin més èmfasi a preparar millor els play-off”.

Tant si haguessin estat campions de l’Eurolliga com no, el MoraBanc és conscient que els madrilenys són els grans favorits, no tan sols per a l’eliminatòria de quarts, sinó per guanyar la Lliga Endesa. Malgrat tot, igual que els jugadors, confia en la sorpresa, la qual pot passar per vèncer el primer partit a Madrid. “Val més per a ells que per a nosaltres. Si el guanyem i tornem a Andorra amb un 1 a 0 potser els posem més nerviosos, si és que es pot, però igualment serà molt difícil.”

Europa, aparcada

Per altra banda, Aixàs manté les ganes de jugar a Europa, però sent conscient que s’ha de fer una reflexió profunda abans de fer aquest pas important de creixement. Alguns dels jugadors van donar per fet que es jugaria a Europa el curs vinent durant el Media Day i en aquest sentit afirma que “no tenim en compte el que diguin, hem de fer la reflexió com a club. Els jugadors tenen la màxima ambició, però nosaltres en tenim més segurament. Haurem de prendre una decisió quan arribi el moment”.

EL VALÈNCIA PASSA PER DAMUNT DEL BARÇA I S'ASSEGURA EL PRIMER PARTIT

El València Basket no va donar opcions a l’FC Barcelona Lassa en el duel inaugural dels play-off disputat ahir, i amb un joc molt sòlid es va adjudicar el primer triomf de l’eliminatòria passant per damunt dels blaugrana (83 a 61). Gràcies a fets com que fins a set jugadors locals van anotar més de 9 punts, els taronja van assolir la cinquena victòria més àmplia en eliminatòries pel títol. Al davant van tenir un Barça descompost que va deixar novament una mala imatge i molts dubtes, que necessitarà resoldre abans de dijous al Palau si no vol caure a les primeres de canvi.

En l’altre duel de play-off disputat ahir, el Baskonia també va mantenir el factor pista a favor contra l’Herbalife Gran Canària i es va imposar en un partit amb un ritme ofensiu molt baix (71 a 59). Avui (12.30 h), l’Unicaja i l’Iberostar Tenerife inauguraran la seva eliminatòria de quarts.

tracking