ACB Lliga Endesa

“Hem de somiar”

Els jugadors del MoraBanc confien a donar la campanada contra el totpoderós Reial Madrid, un rival que coneixen de sobresT

“Hem de somiar”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per tercer cop aquesta temporada, tots els jugadors del MoraBanc Andorra van estar a disposició de la premsa ahir en un nou Media Day, en aquest cas per parlar de l’eliminatòria dels play-off contra el Reial Madrid. En les tres jornades, però, els protagonistes expressaven els mateixos sentiments: il·lusió, motivació, esperança, ambició... El discurs d’ahir era especialment similar al de la prèvia de la Copa del Rei, ja que el rival és el mateix, però aquesta vegada el repte és major perquè no només s’ha de gua-nyar un partit als blancs, se n’han de vèncer dos per donar la sorpresa.

Mirant els precedents, tot indica que el primer classificat de la lliga regular és el que passa a la següent ronda, i el vuitè és eliminat. A més, tenint en compte que els del Principat no han estat capaços de superar des del retorn a l’ACB els madrilenys ni una sola vegada i en tota la història se’ls ha guanyat en una ocasió, es fa més difícil pensar en la classificació a semifinals dels tricolors. Però hi ha un fet per a l’esperança: els tres partits en què s’han vist les cares el MoraBanc i el Reial Madrid s’han decidit per petits detalls i a la pròrroga.

Amb aquesta atractiva premissa es basaven la majoria dels membres de la plantilla andorrana. El més contundent, el capità, David Navarro. “Clar que hem de somiar, sense dubte. Estem aquí per alguna cosa, no renunciem a res i ho donarem tot per intentar donar la sorpresa. Sabem que és difícil però, per què no?”, indicava el d’Esparreguera, que hi afegia que “segur que ens tenen respecte per com han anat les coses aquests dies”. Prendre com a referència els tres duels d’aquest curs és el que fa a l’equip tenir més esperances de donar la gran campanada. Així ho veien tots els jugadors, i per exemple, Andrew Albicy explicava que “hem arribat fins aquí i tenim ganes de seguir el camí, d’intentar superar aquest gran Reial Madrid. Sempre els hem tutejat i espero que aquesta vegada caigui del nostre costat. Estem motivats”. També Chris Czerapowicz, que feia referència especialment al darrer quart de diumenge passat, indicava que “sé que els faltaven alguns jugadors, però com es diu, només hi ha una pilota i si juguem com ho vam fer durant la ratxa d’aquell tram i tenim confiança segur que tindrem opcions”. David Walker, per la seva part, assenyalava que “basant-me en els últims 3 partits, diria que qualsevol cosa pot passar. És el millor equip de la lliga i es prendran els play-off de manera més seriosa, però crec que almenys podríem treure un partit”.

Els jugadors expressaven sobretot moltes ganes, però l’equip haurà d’esperar 10 dies des del duel de diumenge passat al de dimecres, i la paciència també serà important. “Tinc tantes ganes que jugaria ara mateix, però aquests 10 dies són bons per tenir una mica de descans i preparar-nos bé”, exposava el segon capità, Thomas Schreiner. David Jelínek, que potser no estava tan excitat com el seu company, mantenia el cap fred i comentava que “encara que sigui play-off, mirem el partit com qualsevol altre de la temporada. Volem gua-nyar, tot i que sigui el Madrid. Sabem que serà difícil”.

Qui no haurà d’esperar tant per sentir la calor de la competició és el Madrid. Avui comencen a disputar la Final Four de l’Eurolliga a Istanbul i diumenge, només tres dies abans del primer enfrontament, jugaran, possiblement, el duel més transcendental de la temporada. “Si la gua-nyen potser beuen per celebrar-ho i estan cansats. Hauríem d’utilitzar aquesta oportunitat”, bromejava Giorgi Shermadini, que veia que malgrat haver perdut contra ells les tres pròrrogues “tenim opcions de vèncer”. De la final de quatre i el possible cansament dels de Pablo Laso per al duel inicial dels play-off, també en parlava Oliver Stevic, que declarava que “en teoria és més fàcil guanyar el primer partit que el tercer. En el segon tot és possible, però el de dimecres és clau”. Per a aquest enfrontament també serà important comptar amb tots els efectius. Nacho Martín no arribarà, però qui sembla que sí ho farà és Beqa Burjanadze, que assegurava que “encara no estic al 100% però espero ser-hi dimecres i ajudar l’equip”. El georgià també parlava dels temps extra i va comentar que “com diu el Joan, estem farts de perdre a la pròrroga. Els tres els teníem a la mà i això ens fot”.

Per la seva part, l’home de casa, Guille Colom, també va parlar del duel de casa, en què “espero que hi hagi el millor ambient de l’any. Si jo no fos a l’equip, no m’ho perdria com a aficionat. Crec que és una fita històrica, mai saps quan podràs tornar als play-off”. Thanasis Antetokounmpo seguia el fil de la importància d’aquesta fita per al club, i remarcava una frase que va dir a principi de curs: “la filosofia d’aquest equip és mirar de construir alguna cosa de gran de cara a la temporada que ve. El que hem assolit aquest any pot ser una bona base per als propers”. De moment, el que s’ha aconseguit és immens, però aspiren a un repte que va molt més enllà. No són favorits, però com els jugadors diuen, “tot és possible” i “hem de somiar”.

TERCER GUARDÓ MENSUAL

SHERMADINI, MVP DEL MAIG

En només quatre dies, Giorgi Shermadini ha rebut tres distincions. Dilluns va ser la d’entrar al cinc inicial de l’ACB, dimarts la del jugador més solvent de l’equip, i ahir va ser nomenat l’MVP Movistar del mes de maig per tercera vegada aquest curs, després d’haver-ho fet el gener i el març. Només se li han escapat el d’abril i febrer dels últims cinc i s’ha convertit en el que més n’ha guanyat de tots. El maig ha estat gràcies als seus 15,3 punts, 11,7 rebots i 24, de valoració de mitjana.

Per altra banda, l’ACB va anunciar ahir que dimarts entregarà el premi a l’MVP de la temporada en un acte a Madrid. Shermadini és un dels candidats, malgrat que el gran favorit és Sergi Llull.

tracking