Curses de muntanya

Segueixen aspirant alt

Malgrat la dificultat de superar els resultats del curs passat, la federació és ambiciosa amb la nova temporada i espera millorar

Segueixen aspirant altXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Són ja tants anys representant Andorra en curses de muntanya arreu del món, que l’equip nacional, format aquesta temporada pels experimentats Ferran i Xavi Teixidó i Marc i Òscar Casal, cada vegada té més complicat millorar els seus resultats anteriors, sobretot perquè han tingut una línia ascendent important al llarg dels darrers anys. Els quatre ja han disputat les primeres curses respectives i han vist com el nivell va pujant quant als rivals i a la dificultat de mantenir-se amb els de dalt. “Aquest esport està creixent molt i va apareixent gent nova que va baixant els rècords”, indicava Ferran en la presentació de l’equip sobre si després de tants anys és possible superar els resultats propis. El cas del corredor de verticals és encara més evident, ja que porta dos anys seguits acabant tercer de la Copa del Món, i mantenir-se al podi no serà feina fàcil. Té un calendari per a aquest curs de 12 proves, de les quals 6 comptaran per a la classificació final, per a la qual espera seguir amunt. En la primera cita, la Transvulcania disputada dijous passat, va ser 7è, un resultat que no el va satisfer. “Vaig tornar decebut. Tenia unes expectatives, em vaig preparar molt bé, però la cursa no va anar com volia”, indicava Teixidó, que afegia respecte a la propera prova, la Zegama del 26 de maig, que “la motivació tornarà a estar al màxim”.

Tampoc Marc Casal va mostrar-se satisfet amb la seva actuació a la cita inicial d’Sky a la Xina, la primera de les 9 previstes aquest curs juntament amb el seu germà Òscar, de les quals puntuaran 5. Va finalitzar en la setena plaça, però amb un temps pitjor respecte a l’any passat. Havia estat malalt durant tres dies i no va poder arribar amb condicions òptimes. “Com el Ferran, una mica decebut amb la marca, tot i que vaig aconseguir un bon grapat de punts per a la general. Al final tot passa i si no hi ha cap contratemps segur que podrem complir els objectius la propera cursa”, indicava Marc, fent referència a la cita de Livigno del 18 de juny. El corredor andorrà també parlava de la dificultat de seguir la línia creixent. “Si no hi hagués motivació per millorar no seríem aquí. El dia que s’acabin les ganes deixarem pas als joves que arriben darrere per ocupar el nostre lloc”, va comentar.

Òscar Casal remarcava la dificultat que té mantenir-se amunt. “Nosaltres ja tenim una edat i ens costa més agafar el ritme que a un noi de 20 anys”, assenyalava, abans de puntualitzar que “si som aquí és perquè tenim la motivació molt alta”. A diferència dels dos primers, ell va completar una actuació satisfactòria amb el seu cinquè lloc a la Xina. “Tenim les expectatives de millorar sempre, sabent que és difícil perquè venen joves amb molt nivell”, va afegir Òscar.

Per la seva part, el retornat a l’equip nacional, Xavi Teixidó, va assolir una 22a plaça a l’Ultra de la Transvulcania el dissabte, amb la qual va acabar amb un “bon sabor de boca pel que podria haver estat”. Ell és qui té el calendari més curt de tots, amb 4 curses i 3 puntuables, per òbvies raons que és qui més desgast tindrà per prova. La propera serà el 3 de juny a Madeira. “Van passant els anys i nosaltres seguim aquí, gairebé no sabem per què. El que està clar és que ho fem per gaudir i per l’orgull de portar la bandera andor­rana a tot arreu”, va explicar.

Tots quatre tenen per davant un nou curs ambiciós per endavant amb l’objectiu de superar-se a si mateixos. “Tornarem a viure moments importants”, assegurava el president de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Jaume Esteve.

tracking