Olimpisme

La delegació creix

Andorra anirà als Jocs dels Petits Estats de San Marino amb 61 representants, 49 esportistes i 12 tècnics, 9 més que a Islàndia 2015

La delegació creixARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Olímpic Andorrà (COA) ha fet un pas endavant de cara als Jocs dels Petits Estats de San Marino, que es disputen del 29 de maig al 3 de juny. La introducció del ciclisme, juntament amb l’augment d’esportistes amb mínima en atletisme, a qui s’afegeixen Nahuel Carabaña i Carles Gómez, que no van aconseguir els requisits inicialment marcats per l’organisme olímpic, han permès un creixement en la delegació que representarà el Principat a la cita biennal.

Dels 40 atletes amb els quals es va anar a Islàndia s’ha passat a una llista de 49, més 12 tècnics, un més que el 2015. A més, s’ha d’afegir el cap de missió, Aitor Osorio, membre del ple del COA com a representant de l’antiga permanent, i Jordi Orteu, que serà el cap de missió adjunt. Quant a medalles, també s’espera un augment, inspirat per la introducció del ciclisme, el qual aspira a aconseguir algun metall, entre altres. Fa dos anys es van assolir 4 ors, 1 plata i 6 bronzes, superant les 6 en total de Luxemburg 2013. “M’agradaria guanyar-ne més, unes 15, però això és el que vull jo. Analitzant cada esport, i també amb una mica de sort, crec que ho podrem aconseguir”, assenyalava el president del COA, Jaume Martí, satisfet pel creixement de representants. “Crec que portem el millor i espero que les promeses que hi ha puguin donar resultats”, hi va afegir. A la llista hi ha un nombre significatiu de joves, fet que celebrava Martí amb vista als Jocs que es faran al Principat el 2021. “M’agrada molt perquè significa que d’aquí a quatre anys tindrem gent amb nivell i experiència. Quan els Jocs siguin a Andorra volem aconseguir encara més medalles. Ara és el repte, estem fent molt d’esforç al COA per intentar que sigui tot un èxit, com el 1991 i el 2005”, indicava Martí.

De la llista que va fer pública ahir el COA, va destacar la baixa de Jean Baptiste Poux. El tennista es va lesionar fa un parell de setmanes en un dit del peu i no es veia al 100% per afrontar la cita. “És una cosa que m’indigna molt perquè tenia la il·lusió i les ganes d’anar-hi i ja són els tercers que fallo. A més, ja em queden pocs i ho vull aprofitar”, lamentava Poux. Èric Cervós passarà a ocupar la seva plaça.

En bàsquet, el COA va anunciar disset preseleccionats, dels quals se n’haurà de descartar cinc. Tot i això, la convocatòria definitiva està en espera del que pugui fer el MoraBanc en un més que probable play-off. Guille Colom i el seleccionador, David Eudal, són a la llista, a més del gairebé descartat David Navarro, i en cas de passar ronda als play-off es perdrien els Jocs i si es queden al primer encreuament la selecció anirà justa d’entrenaments.

LA DELEGACIÓ DE SAN MARINO

Del 29 de maig al 3 de juny

ATLETISME

Miquel Vílchez

Mikel de Sa

Pol Moya

Leo Sangrà

Kevin Poulet

Carles Gómez

Toni Bernadó

Nahuel Carabaña

Marcos Sanza

Clàudia Guri

Dayane Huerta

Tècnics

Robert Aleu

Juan Ramon Moya

BÀSQUET

Roger Lliteras

Èric Martí

Jordi Serrato

Jordi Moliné

Oriol Peral

Bruno Bartolomé

Èric Peña

David Navarro

Dot Martí

Oriol Fernàndez

Guille Colom

Hugo Schneider

Albert Farfán

Pol Vives

Felipe de Oliveira

Cinto Gabriel

Aaron Guzman

Tècnics

David Eudal

Sònia Roura

Robert Gil

Hèctor Grau

CICLISME

Julio Pintado

Guy Diaz

Òscar Cabanas

David Albós

Albert Gómez

Kilian Folguera

Iolanda López

Tècnics

Miguel Ángel González

Ivan Vila

JUDO

Marc Reig

Fabián Ramos

Ivan Garcia

Karim Nsir

Lia Povedano

Alda Babi

Laura Sallés

Tècnic

Dani Garcia

NATACIÓ

Laia Rodríguez

Lea Ricart

Mònica Ramírez

Nàdia Tudó

Tècnic

Sergio Rayo

PETANCA

Bruno Santmann

Frederic Breton

Tècnic

Philippe Santmann

TENNIS

Laurent Recouderc

Èric Cervós

Judit Cartañà

TIR

Esther Barrugués

VÒLEI PLATJA

Xavi Folguera

Geni da Silva

Tècnic

Miqui Ripoll

tracking