Vòlei

Xavi Folguera fa les maletes i fitxa pel Par-ky Menen belga

Aterrarà a un dels clubs més importants de la lliga de Bèlgica, on també jugarà competició europea

Xavi Folguera fa les maletes i fitxa pel Par-ky Menen belgaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi Folguera jugarà la propera temporada al Par-ky Menen de la primera divisió belga en comprometre’s una campanya amb el club de Flandes. Aquesta serà la seva segona experiència al país després del pas que va tenir el 2015 a l’Axis Shanks Guibertin. L’exjugador del CV Terol s’incorporarà a un dels clubs potents de la competició que acostuma a estar sempre a la part alta de la taula. De fet, el Menen disputarà l’any que ve competició europea, un dels fets decisius per emprendre una nova aventura a Bèlgica.

L’andorrà es mostrava molt satisfet per aquesta nova etapa i va declarar que “sé on vaig, és un equip molt seriós, amb una bona estructura i és un dels conjunts més importants d’allà, estic molt content pel fitxatge”. A més, va reconèixer que tot i no haver parlat encara amb el preparador ni amb ningú del club, “l’entrenador va insistir molt a fitxar-me”. Aquesta incorporació feia unes tres setmanes que s’estava gestant, però no va ser fins ahir que el seu nou club va oficialitzar-la mitjançant la seva web. El col·locador de 29 anys té previst desplaçar-se a ter­res flamenques a finals del mes d’agost de cara a l’inici de la pretemporada i la competició. El Par-ky Menen no només ha incorporat Folguera procedent de la lliga espanyola, ja que ahir també va informar del fitxatge de l’internacional júnior francès, Julien Winkelmuller, procedent del Rio Duero de Sòria.

Paral·lelament al seu futur a la pista, Folguera porta uns dies a Andorra entrenant amb la seva parella de vòlei platja, Geni da Silva, de cara als Jocs dels Petits Estats de San Marino, on defensaran l’or obtingut a Islàndia. Avui i demà disputaran a Lloret de Mar la primera prova del circuit català per posar-se a punt per a la gran cita, on l’andorrà reconeix que “la competició d’enguany serà de les més igualades, però nosaltres anem amb l’objectiu d’aconseguir una medalla”.

EL CV ENCAMP INICIA AVUI LA FASE D'ASCENS A PRIMERA NACIONAL

El CV Encamp enceta aquest matí la fase d’ascens a primera nacional, la tercera categoria del vòlei espanyol. Els 6 partits de la competició es disputaran al complex esportiu d’Encamp, on els locals debutaran a les 12 h contra el CV Turia. A les 18 h jugaran contra el Sòller i tancaran el torneig demà a les 12 h contra el CV Muro amb l’objectiu de pujar.

La fase d’ascens es disputa en format de lligueta de tots contra tots on l’equip que guanyi per 3-0 o 3-1 sumarà 3 punts, mentre que les victòries per 3-2 serviran per adjudicar-se’n 2. A més, els perdedors n’obtindran 1.

tracking