Política esportiva

Conflicte al Consell per l'enllumenat del Nacional

Ferran Costa considera que no era necessari incrementar els luxs i Govern diu que es va fer per adaptar-se a la UEFA

Conflicte al Consell per l'enllumenat del NacionalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Estadi Nacional i la UEFA van centrar l’atenció ahir en l’inici de la sessió del Consell General després que el conseller liberal Fer­ran Costa entrés dimarts, amb caràcter d’urgència, la pregunta en relació als costos d’enllumenat, que s’apropen a 1,4 milions d’euros en diferents partides, amb una última aquest any de 375.000 euros. Costa ja va transmetre a principis d’abril una pregunta escrita sobre el cost total i la variació dels estàndards de la UEFA des que es va inaugurar la instal·lació. “Em va sorprendre trobar una partida per incrementar l’enllumenat de l’estadi de 375.000 euros. L’únic que fa és incrementar la confusió, la informació que s’ha tramès és una presa de pèl i menysteniment a la nostra feina perquè a les respostes escrites s’inventen la informació. Fa pujar la mosca al nas”, va assenyalar el conseller liberal.

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, va respondre recalcant que la darrera partida correspon al desig d’adaptar-se al que demanava la UEFA en un informe, que indicava la necessitat que l’estadi tingués un nivell mitjà de 1.600 luxs.

Costa va replicar dient que “amb els 1.400 luxs que ja tenien ja es permeten fer retransmissions televisives d’alta definició”, i va demanar “per què hi ha la insistència d’augmentar els luxs”. Gelabert va explicar que no hi havia uniformitat en la il·luminació al camp. “L’obra executada assoleix el nivell d’il·luminació però no en tots els plànols d’exigència que ens demanava la UEFA per retransmetre els partits en alta definició. Hem de gastar més perquè no complim amb els 1.400 luxs i no podíem retransmetre els partits de la selecció”. Tenint en compte que els pròxims mesos hauran de visitar el Nacional seleccions com Hongria o la Portugal de Ronaldo, comptar amb un bon enllumenat serà important.

tracking