Bàsquet

Premi a la regularitat

El MoraBanc Andorra no baixa de la vuitena posició des de la jornada 23 de lliga i el lloc més baix que ha ocupat aquest curs ha estat el novè

Premi a la regularitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La batalla pel play-off és més calenta que mai, ja que s’acosta la fi de la fase regular de la Lliga Endesa i el MoraBanc Andorra (8è classificat), el RETAbet Bilbao Basket (9è) i l’UCAM Múrcia (10è) tenen opcions matemàtiques d’assaltar la vuitena posició. Una última plaça que està disponible per poder situar-se entre els vuit millors equips de l’ACB i disputar la lluita pel títol. La temporada del conjunt del Principat està sent històrica, no només per la participació dels homes de Joan Peñarroya a la Copa del Rei, sinó pels números com a local i perquè el lloc més baix que ha ocupat aquest curs ha estat el 9è la jornada 22 i el més alt el 4t, després de superar al Poliesportiu l’Obradoiro el 19 de novembre del 2016, sumant així un balanç de 6 victòries i 2 derrotes. Des de la jornada 23 fins a la 31 no s’ha mogut del preuat 8è lloc i tot i els moments complicats lluny d’Andorra i la tensió viscuda per un possible assalt del Bilbao no ha tingut cap tipus d’oposició.

Tenint en compte aquests números, independentment de si els han assolit amb la primera equipació o amb la tricolor, els andorrans han estat força més regulars que els bascos i els murcians. Resten només tres enfrontaments, el calendari és complicat per a tots i aquest marcarà, en gran manera, les aspiracions dels candidats. Tots els oponents dels bilbaïns i murcians són de la zona alta de la taula, mentre que el MoraBanc és cert que es veurà les cares amb València i Madrid, però tindrà un duel davant el Reial Betis, que flirteja amb el descens. Els de Peñarroya hauran de tombar els que competeixen pel lideratge de l’ACB i el que vol no ser carn de LEB or l’any vinent. Els de Carles Durán viatjaran a les Canàries dues vegades en una setmana i al Bilbao Arena tindran un derbi amb el Baskonia. D’altra banda, els de Fotis Katsikaris ho tenen complicat i no poden fallar, però miraran de fer el miracle imposant-se a ossos durs que buscaran escalar posicions per tenir rivals més assequibles als quarts.

SCHREINER S'AFERRA A DEPENDRE DE SI MATEIXOS PER CLASSIFICAR-SE

Un dels capitans del Morabanc Andorra, Thomas Schreiner, va donar importància al fet de dependre de si mateixos per aconseguir classificar-se per al play-off: “És el més important, ho tenim a les nostres mans i si guanyem aconseguirem el nostre objectiu.”

Tot i la derrota de diumenge a Bilbao i el fet d’haver perdut el basket average, el base es va mostrar optimista de cara a aconseguir el premi pel qual estan lluitant tota la temporada, tot explicant que “l’average era important però hem de mirar endavant”. Diumenge visitarà el Poliesportiu el València Basket, actual líder de l’ACB, que pel base austríac és “una de les millors plantilles d’Europa, però si juguem com sabem, sobretot a casa, podrem vèncer”.

El calendari del tram final de la competició és força atapeït, ja que es disputaran les últimes 3 jornades en 7 dies, i per aquest motiu ahir Albicy i Burjanadze no van entrenar amb el grup, però únicament per precaució.

TRES CANDIDATS PER A NOMÉS UNA PLAÇA

MORABANC

Diumenge, 7 de maig 12.30 hores

MoraBanc Andorra - València Basket

Dimecres, 10 de maig 20.30 hores

Reial Betis Energia Plus - MoraBanc Andorra

Diumenge, 14 de maig 18.30 hores

MoraBanc Andorra - Reial Madrid

Dos duels al fortí

En el partit de la primera volta amb el València, el MoraBanc va sortir escaldat de la Fonteta per un contundent 88 a 62. Davant el Betis va aconseguir de pallissa ser a la Copa i contra els blancs van forçar una pròrroga (96-92) i és sabut que els té ganes.

BILBAO BASKET

Diumenge, 7 de maig 12.30 hores

Iberostar Tenerife - RETAbet Bilbao Basket

Dimecres, 10 de maig 20.00 hores

RETAbet Bilbao Basket - Baskonia

Diumenge, 14 de maig 18.30 hores

Herbalife Gran Canària - RETAbet Bilbao Basket

Les canàries decidiran

Aquests duels a la primera volta els van perdre tots. Van cedir a casa contra el Tenerife per 10 punts de diferència. Al Fernando Buesa Arena van ser clarament derrotats per 84 a 63 i en la visita del Gran Canària no van saber vèncer (68-82).

UCAM MÚRCIA

Diumenge, 7 de maig 13.00 hores

Herbalife Gran Canària - UCAM Múrcia

Dimecres, 10 de maig 20.00 hores

UCAM Múrcia - Unicaja de Màlaga

Diumenge, 14 de maig 18.30 hores València Basket - UCAM Múrcia

És l’equip tapat

El canvi de tècnic li va servir per despertar després d’uns primers duels nefastos. No va ser capaç de superar cap dels tres conjunts. Amb el Gran Canària i el Màlaga va perdre per força anotació de diferència, però al València li ho va posar difícil (75-78).

Premi a la regularitat

Premi a la regularitat

tracking