ACB LLIGA ENDESA

Derrota doble del MoraBanc a Bilbao

El MoraBanc Andorra torna a perdre fora de casa després de tres quarts competits i un darrer molt erràtic

Derrota doble del MoraBanc a Bilbaoacb/ a. arrizabalaga

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andor­ra va tornar a perdre ahir fora de casa, i certament no aixeca el cap com a visitant, però la imatge que va mostrar davant el RETAbet Bilbao Basket durant els tres primers períodes va ser totalment diferent que en les anteriors derrotes del curs. Els homes de Joan Peñarroya no van poder certificar la seva presència als play-off en –probablement– el partit més important de la temporada, i també van perdre el basket average (81-67). A aquesta lluita s’hi suma, a part dels bascos, l’UCAM Múrcia, que va superar a casa el Tecnyconta Saragossa i manté opcions matemàtiques. De totes maneres, els del Principat conserven aquesta preuada vuitena posició amb un balanç de 15 victòries i 14 der- rotes.

El MoraBanc va iniciar el primer període tal com demanava Peñarroya a la prèvia, és a dir, molt fort i lluitant-ho tot, fet que el va beneficiar de cara a afrontar el matx. Els dos conjunts van trigar a estrenar els seus respectius marcadors per una qüestió de respecte i potser un pèl de nervis. Curiosament els primers punts bascos i andorrans van arribar des de la línia de tir lliure, però a partir d’aleshores es va entrar en una fase d’intercanvi de cistelles que en un començament el van dominar els jugadors de Carles Durán, però els d’Andorra no van ser menys, amb Giorgi Shermadini assistit per Andrew Albicy, que va jugar d’inici i se’l va veure recuperat del procés víric. Un altre nom a destacar va ser el de Thanasis Antetokounmpo, que duia dues jornades de baixa arran d’uns problemes musculars i només entrar a la pista del Bilbao Arena va fer un Antetotap per emmarcar seguit d’una safata. En el segon quart van sortir encara més convençuts i van quallar una defensa combinada amb fins a tres recuperacions de pilota seguides, a més, tota aquesta feina bruta va anar precedida d’un parcial de 0 a 8. Els d’Andorra van aconseguir una màxima diferència de 7 punts que abans del descans es va veure reduïda en només 1 (36 a 37). A la represa els locals, tot i les baixes, van posar la directa amb triples i bon joc interior i van capgirar el resultat assolint una distància de 7 punts, ara bé, Antetokounmpo, David Na-var­ro i Oliver Stevic van apretar les dents per no deixar escapar el seu rival. L’últim i decisiu tram es va disputar com si fos una final, malgrat l’ímpetu, un triple de Jonathan Tabu va avançar l’equip basc amb un marge de 8 punts que el MoraBanc va mirar de contrarestar, però se li va fer molt costa amunt.

Un triplàs de Navarro i una cistella de 2 va donar esperances, però que en un vist i no vist es van esfumar per culpa dels Hervelle, Buva, Mumbrú i companyia. La qualitat individual va passar factura, però el més determinant van ser els 47 rebots capturats pel Bilbao pels 32 andorrans. El calendari tindrà cert poder a l’hora de decidir el 8è lloc.

LES CLAUS

El rebot

El Bilbao va capturar fins a 47 rebots per 32 del MoraBanc. Els de Durán van aconseguir la seva tercera millor marca històrica a la lliga Endesa, amb 17 d’ofensius i 30 de defensius.

Els triples

Els llançaments de tres dels bascos van ser determinants en el darrer període amb dos de Tabu i un d’Hervelle per trencar el matx. Els andorrans van transformar 4 en tot el duel.

La intensitat

El Morabanc va notar en els darrers i decisius minuts finals de l’enfrontament com li faltaven les forces i el conjunt basc va gestionar millor el final per endur-se

el triomf i l’‘average’.

Derrota doble del MoraBanc a Bilbao

tracking