ACB LLIGA ENDESA

A l'assalt de Miribilla

El MoraBanc Andorra té avui l’oportunitat de certificar matemàticament la classificació per als play-off si venç contra el Bilbao i el Múrcia perd davant el Saragossa

MoraBanc Andorra

MoraBanc AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andor­ra tindrà avui (12.30 h) l’oportunitat d’apropiar-se la vuitena plaça de la classificació, i per tant certificar de manera matemàtica la presència als play-off de la lliga Endesa. Tot passarà per assaltar Miribilla, la pista del RETAbet Bilbao Basket, que és el 9è de la taula i màxim perseguidor del conjunt andorrà. La comitiva dirigida per Joan Peñarroya mirarà de fer un pas endavant com a visitant i sumar la tercera victòria de la temporada lluny del Poliesportiu. Un triomf que podria anar acompanyat del premi d’estar entre els vuit millors equips de la competició domèstica i lluitar pel títol, sempre que l’UCAM Múrcia perdi a casa davant un Tecnyconta Saragossa que flirteja amb el descens (12.30 h). Per la seva banda, el base francès Andrew Albicy es va entrenar ahir amb normalitat al Bilbao Arena amb la resta de companys i sembla que té superat el procés víric que no li va permetre exercitar-se en la sessió de divendres al Principat. D’altra banda, el tècnic català Carles Durán no podrà comptar amb Scott Bamforth, un dels referents més importants, ja que porta una sèrie de jornades lesionat. A aquesta baixa s’hi podrien sumar les d’Àlex Mumbrú, Miha Lapornik i Ivan Buva, que arrosseguen molèsties. Tot i les dues derrotes consecutives que acumulen els bascos, l’entrenador egarenc s’espera “el millor Bilbao, perquè tenen qualitat, experiència i és un equip que està fet per jugar el play-off i molts dels seus jugadors saben disputar aquesta mena de partits”. I va afegir que “tiraran del seu talent, que en tenen molt en la gran majoria de posicions, i de la seva veterania. Serà dur i Miribilla apretarà”. Un dels capitans, David Navarro, va explicar que “esperem un duel complicat i haurem de fer les coses bastant bé per superar-los. No pensem massa en la pressió, haurem de començar ficats i amb màxima concentració”. Quant als números, el Bilbao és el 5è millor rebotejador, però el que més pilotes perd. A més, en funció de com es desenvolupi el matx serà important no cedir per més de 4 punts i almenys salvar el basket average.

Derrota del sènior B

Per altra banda, ahir el filial del MoraBanc va tancar la lliga regular sumant una nova desfeta, la 19a, a la pista de l’AE Muro Basket Academy per 77-66. El conjunt dirigit per Xavi Luque ja estava condemnat a la penúltima posició de la classificació abans del partit, i ara haurà de disputar les dues pròximes setmanes el play-out per a la permanència contra l’equip que ocupa la mateixa posició a l’altre grup de la lliga EBA C: el Mataró-Feimat.

DUBJLEVIC GUIA EL TRIOMF DEL VALÈNCIA CONTRA L'OBRADOIRO

Amb 26 punts i 38 de valoració, Bojan Dubjelvic va ser el referent taronja en la victòria del València a la Fonteta contra el Rio Natura Monbus Obradoiro (85-74). El rival de diumenge vinent del MoraBanc va fer un pas endavant en el seu objectiu de ser cap de sèrie als play-off, a més d’assegurar-se el lideratge de la lliga Endesa una jornada més, amb 22 triomfs.

Per la seva part, l’FC Barcelona Lassa es va adjudicar una victòria sòlida a la pista del Reial Betis Energia Plus (72-89) i es van situar tercers en la taula, ampliant també les possibilitats de ser caps de sèrie en la fase decisiva. Per la seva part, el conjunt andalús segueix enfonsat en la posició de descens encara per decidir.

tracking