Sanció de 350 euros a l'Inter d'Escaldes pelcas de la bengala

Competició no atén la impugnació
del Penya Encarnada sobre el partit

Sanció de 350 euros a l'Inter d'Escaldes pel cas de la bengalaArxiu

La bengala que un aficionat de l’Inter d’Escaldes –amic de fora el Principat d’un dels jugadors de l’equip– va encendre diumenge en el primer partit del play-off d’ascens de la lliga Biosphere contra el Penya Encarnada li costarà al club una multa de 350 euros. Segons les fonts consultades aquesta és la quantitat que el comitè de Competició de la Federació Andorrana de Futbol ha imposat en considerar la situació viscuda a la Borda Mateu com a “incidents de públic qualificats de greus”. La multa podia anar de 40 a 400 euros. L’aficionat de la bengala no podrà entrar a cap instal·lació esportiva gestionada per la FAF.

A banda d’això, el comitè va decidir no atendre la impugnació del Penya Encarnada per alineació indeguda d’un jugador de l’Inter, la qual cosa porta l’entitat escaldenca a donar per bo l’empat a 1 amb què va acabar l’enfrontament i que el manté com a líder en la lluita per l’ascens a la Lliga Grup Sant Eloi.

El comitè, fent cas de l’acta de l’àrbitre Luis do Nascimento, va sancionar amb dos partits tres jugadors de l’Inter que no estaven convocats, Dani Ferrón, Urko Lucas i David Rodríguez, per insults. El jugador del Penya, Dominic Pereira Cunha també va ser sancionat amb dos partits. Ahir a la nit, l’Inter va anunciar en un comunicat que rebutja “tota mena de violència” al temps que “acata completament la decisió” de Com­petició i assegura que “farà tots els esforços que siguin per tenir una conducta exemplar dins del futbol andorrà”.

EL DON DENIS SANTA COLOMA, PRIMERA FINALISTA DE LA COPA CONSTITUCIÓ

El Don Denis Santa Coloma ja espera el seu rival a la final de la Copa Constitució, que sortirà del duel d’aquesta nit (21 h) entre la UE Santa Coloma i l’FC Lusitans. Els de Richard Imbernón no van donar pas a la sorpresa ahir en el seu partit de semifinals davant l’Assegurances Generals FC Ordino. Tant va ser així que ja al minut 3 Iban Parra va avançar els colomencs i posava el 0 a 1, resultat amb el qual es va arribar al descans. A la segona, el Don Denis va posar la directa i va sentenciar amb els gols de Víctor Rodríguez i Juanfer Laín al 48’ i 50’. Martins va veure la vermella al minut 60 i això va portar a un final més còmode per als colomencs, que amb els gols de Gabi Riera, Joan Capdevila i un altre de Par­ra es van endur el triomf i la classificació per un clar 0 a 6.