Atletisme

La 8a Cursa Illa Carlemany espera superar els 3.500 inscrits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, van presentar ahir el Dia de l’esport d’enguany, que es culminarà el 21 de maig amb la 8a Cursa popular Illa Carlemany. L’edició passada es va assolir la xifra rècord de 3.500 participants i per a la d’aquest any Beal va indicar que esperen “augmentar el nombre d’inscrits, però l’objectiu és mantenir l’esperit social que hi ha”. El secretari d’Estat d’Esports va assenyalar que no s’han posat un límit de participants, tot i que el nombre de samarretes disponibles, que aquest any són grogues, és de 3.800. En cas de superar la xifra, però, s’acceptarà la participació de qui ho vulgui. “Representa un 5% de la població aproximadament i ha esdevingut un esdeveniment social important”, va valorar Gelabert.

També va prendre part a la presentació la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ja que per a aquest any la transmissió de valors mediambientals i la prevenció seran aspectes importants. Per aquest motiu, es repartiran bosses reutilitzables entre tots els participants en la prova.

Quant als recorreguts, es mantindran exactament els mateixos de l’any passat, amb la cursa de 5 quilòmetres i la de 2, tot i que s’inclourà la categoria infantil per a la llarga com a novetat. A més, l’organització ha obert la possibilitat d’inscriure mascotes. En aquest cas, donaran una part de les inscripcions a Laika, a més del donatiu a Càritas, com s’ha fet tradicionalment.

tracking