Barça i Madrid mantenen la lluita

Els blaugranes derroten amb comoditat el Sevilla i els blancs vencen el Leganés

La jornada intersetmanal ha deixat la lliga tal com estava en la lluita pel títol entre Barça i Madrid. I és que els dos equips van guanyar contra un fluix Sevilla (3-0) i un Leganés que va veure’s clarament per sota aviat (0-3 en 23 minuts), va reaccionar (2-3 abans del descans) i al final va claudicar davant els madridistes (2-4).

Al Camp Nou, el Barça, amb Piqué i Messi de titulars, va recuperar el seu joc de toc per derrotar amb autoritat l’equip de Jorge Sampaoli. Els de Luis Enrique van tenir-ne prou en una gran primera meitat en què Luis Suárez, de xilena, va obrir el marcador (minut 25), i on no van faltar els gols de Messi, en aquest cas dos per refermar-se en el pitxitxi (27 gols) i en la lluita per la Bota d’or, en disputa per ara amb Aubameyang (Dortmund). Amb 3 a 0 a la mitja hora el partit va ser plàcid per als locals, que van poder donar descans a Luis Suárez i Piqué, qui, a més, igual que Rakitic, va veure una targeta que els impedirà jugar a Màlaga i quedar nets per no perdre’s el clàssic del dia de Sant Jordi al Bernabéu.

El Sevilla va oferir millor imatge a la segona part, però Sarabia es va trobar amb Ter Stegen, que va mantenir la porteria a zero.

A Butarque, el Reial Madrid, amb molts canvis a l’onze incial, va començar com una piconadora (0-3, en 23 minuts, amb gols de James i dos de Morata). Després es va adormir i els locals van fer dues dianes, de Gabriel i Luciano, per donar emoció al duel. A la represa, un gol en pròpia porta de Mantovani va aplanar el camí dels blancs, que mantenen els dos punts de renda.