Reportatge

Una d'inversors italians

A Sergio Moreno no el sorprèn l’escàndol que ha esquitxat l’Eldenc després de perdre 12 a 0 contra el Barça B. Hi ha sospites de trampes per les apostes i un parell de detinguts, entre els quals un vell conegut de Moreno, Nobile Capuani, que el va fer fora del Jumilla.

Una d'inversors italiansEL ECO DE JUMILLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sergio Moreno havia aconseguit la temporada 2014-2015 l’ascens a segona divisió B amb el Jumilla. A l’internacional andorrà se li obria una porta a la tercera categoria del futbol espanyol. S’ho havia guanyat al camp, com la resta de companys. La sorpresa va arribar a l’estiu, quan un grup inversor italià, liderat per l’empresari Nobile Capuani, es va fer càrrec de l’equip i la primera decisió va ser carregar-se pràcticament sencera la plantilla de l’ascens. “Ens van trucar i ens van dir que ens busquéssim equip, que ells portaven gent seva d’Itàlia. Després van parlar amb tots, un per un, per explicar-nos que no ens volien i van portar jugadors que no eren ni de la sèrie D italiana. El Capuani era el capo”, explica Sergio Moreno. “Quan m’ho van dir em vaig quedar enfonsat. Gent com jo que ens vam deixar la pell per pujar, que vam fer un any i un play-off espectacular, i de sobte ve gent d’aquesta i et diu això... és una vergonya.”

Nobile Capuani i dos representants més del grup inversor van ser els que es van reunir amb Moreno. El bo del cas és que uns mesos més tard el grup inversor va haver de fugir a correcuita del club murcià. “Van començar a no pagar els jugadors ni els hotels on tenien els que van portar ni el menjar als restaurants i van fotre el camp. Després del que van fer allà no sé com s’han pogut posar ara a l’Eldenc”, comenta Moreno, que va haver de deixar el Jumilla i iniciar una nova etapa al Ieclà, de tercera.

Des del cap de setmana passat el nom de Nobile Capuani ha tornat al record de l’actual jugador de l’FC Andorra. Ara ja no és el Jumilla el club afectat, sinó l’Eldenc, que dissabte va caure golejat al Miniestadi per 12 a 0, aixecant les sospites de l’existència de trampes en el partit relacionades amb les apostes. Ahir l’empresari italià era detingut per la policia després de la denúncia de diversos jugadors de l’Eldenc i del president de la junta gestora del club, David Aguilar. Hores abans era l’entrenador italià –sense llicència per asseure’s a la banqueta– Filippo Vito di Pierro qui havia estat detingut com a instigador de les presumptes trampes, amb el beneplàcit d’alguns jugadors, i a qui s’acusa de corrupció entre particulars.

La investigació està oberta. I tot gràcies a les declaracions del jugador de l’Eldenc Cheikh Saad, que va veure coses rares i es va negar a sortir al camp quan l’equip ja estava sent golejat al Mini. Saad és un bon conegut de Moreno, amb qui va coincidir al Bakú Hellín. “Dilluns vaig parlar amb ell i em va explicar que mitja hora abans de començar el partit era titular i de sobte li van dir que no sortiria. Es veu que es va liar grossa després al vestidor”, deia el migcampista andorrà, que va explicar que “Saad em va dir que havia rebut amenaces, però que diria els noms dels 4 o 5 jugadors de l’equip que estaven implicats”.

Mala peça al teler i de nou el futbol modest en el punt de mira per les apostes. A Jumilla, assenyala Moreno, ho van poder arreglar a temps. A l’Eldenc, tot un històric del futbol alacantí, la bomba ha esclatat ara i ningú no sap les conseqüències que pot tenir. És la cara fosca del futbol.

EL PRESENT

Centrat a pujar amb l'Andorra

Sergio Moreno va tornar al gener al país després de desvincular-se de l’Ontinyent per ajudar l’FC Andorra a pujar a tercera divisió. I segueix un bon camí amb el colideratge dels tricolors amb l’Horta a falta de set jornades per al final de la lliga. “A veure si acabem bé. La clau serà no perdre diumenge al camp del Llagostera B i guanyar aquí l’Horta”, comentava l’internacional, que en els darrers partits s’ha guanyat la titularitat amb Emili Vicente.

tracking