Esquí

Esteve ja apunta a la Copa del Món

L’esquiador de fons tanca un curs excel·lent i es fixa objectius per al proper

Esteve ja apunta a la Copa del MónXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poques vegades un balanç de temporada de la Federació Andor­rana d’Esquí (FAE) tenia un positivisme tan alt com el que es va fer ahir per valorar el curs que han completat Irineu Esteve i Carola Vila. Especialment pel primer, que ha brillat molt sent tercer en el circuit de Copa d’Europa, molt més amunt de l’objectiu marcat, i ha assolit grans resultats puntuals, com el triomf a la cita de Valdidentro (Itàlia), un Top-30 al Campionat del Món absolut i una 4a i 8a posició al Mundial sub-23. Tot plegat ha portat el seu entrenador, Joan Erola, i el director tècnic de la FAE, Carles Visa, a mirar ja alguns objectius de cara a la temporada vinent, en la qual farà un nou pas endavant. “El començarem a introduir en algunes Copes del Món i depèn de com el veiem anirà a una cursa o a una altra”, explicava Erola, que especificava que encara resta molt per a l’inici, que serà al novembre a Finlàndia, i encara s’han de confeccionar les proves que farà.

De totes maneres, Esteve ja mira il·lusionat a l’objectiu afegit de la temporada vinent, al qual se li afegirà el Mundial sub-23, com aquest any, i els Jocs Olímpics. “Realment en una Copa del Món hi ha més nivell que en un Mundial. Intentarem estar com més endavant possible”, indicava l’esquiador de fons. Esteve, a més, parlava del gran curs que ha assolit. “Podem estar molt contents de la temporada que hem fet. Hem estat regulars, que és el més important”, indicava. Visa coincidia en les valoracions del corredor i explicava, orgullós, que “el balanç no el podem qualificar d’una altra manera que de fantàstic. Del plantejament que teníem al que hem aconseguit hem superat les expectatives”. A més, el director tècnic assegurava que “som conscients que mantenir el nivell serà difícil, però que ningú dubti que batallarem per això”.

Carola Vila, més amunt

La FAE també es mostrava satisfeta per Carola Vila, de la qual s’espera que faci un pas endavant important quant a resultats el curs vinent, ja que entrarà en la franja d’edat que competeixen per les posicions capdavanteres a la Copa d’Europa júnior. “Òbviament estic contenta de com ha anat la temporada, he progressat molt respecte a l’any passat. Crec que estem començant a fer el canvi i l’any vinent podré estar més amunt”, valorava l’esquiadora de fons andorrana.

DOBLE TOP-10 DE MIREIA GUTIÉRREZ EN DOS ESLÀLOMS FIS A CAVALESE

Mireia Gutiérrez encara no ha donat la temporada per tancada. La corredora va realitzar ahir dos eslàloms FIS més a l’estació italiana de Cavalese-Alpe Cermis, que se sumaven als altres dos disputats dilluns a Val Gardena, en els quals es va situar en les dues ocasions en el Top-10 (10a i 5a). Ahir va fer el mateix, però amb una lleugera millora. En el primer va ser setena, amb un temps que era 98 centèsimes més lent que el de la vencedora, la italiana Irene Curtoni, mentre que en el segon es va adjudicar el cinquè lloc, a 74 centèsimes de la més ràpida, la txeca Martina Dubovska.

tracking