automobilisme sobre gel

Les Crèdit Andorrà GSeries es tanquen amb un balanç positiu

L’Automòbil Club destaca la celebració de les cinc etapes, la repercussió mediàtica i la lluita pels títols

El final de les GSeries

Les Crèdit Andorra GSeries van baixar el teló dissabte al Circuit d’Andorra Pas de la Casa amb la disputa de la G5, que va veure el triomf de José María Roger, en la categoria reina i Àlex Bercianos en GS2. A la general, Carlos Ezpeleta i Nil Solans es van proclamar campions de les GSeries 2017, en els dues categories en joc. L’Automòbil Club (ACA), organitzador del certamen, va fer ahir “un bon balanç” del campionat. El secretari general, Toni Sasplugas, apuntava que “el més important és que hem pogut fer tot el calendari previst i per això ja estem contents. Enguany ha sigut complicat meteorològicament parlant. També estem contents per la repercussió que han tingut les GSeries internacionalment, cosa que hem de valorar, i a nivell competitiu hi ha hagut lluita fins al darrer moment per decidir els campions”. Un altre aspecte que va elogiar el secretari general de l’ACA va ser l’èxit de la nova categoria GS2, amb els GiAndCar preparats per PCR Sport. “Estem molt contents nosaltres, els pilots i els equips. Han donat un grandíssim espectacle i tenen molt de futur”. En vista a l’edició del 2018, Sasplugas va avançar que no s’esperen grans canvis –el reglament esportiu i tècnic és per al període 2017-2018– i es mantindran les cinc etapes.

L’última jornada al circuit d’Andorra va estar marcada per les difícils condicions meteorològiques, que van portar a un deteriorament del gel al final. En GS, Roger va sumar 60 punts per superar per 8 Carlos Ezpeleta, campió absolut de la categoria. Àlex Bercianos va ser el millor en GS2 per davant de Marcel Besolí i del campió, el resident Nil Solans.