Luis Enrique deixarà el Barça a final de curs

El tècnic ho anuncia en la roda de premsa posterior a la victòria del seu equip contra l’Sporting

Luis Enrique Martínez ja no serà entrenador de l’FC Barcelona la temporada vinent. Així ho va anunciar de manera inesperada ahir en la roda de premsa posterior al partit que va jugar contra l’Sporting de Gijon. La bomba la va deixar anar en finalitzar la seva compareixença. “Aprofito per acabar la roda de premsa d’una manera diferent. No serè entrenador del Barça la propera temporada. És una decisió difícil per a mi, meditada, molt pensada i crec que he de ser fidel i just amb el que penso”, va declarar Luis Enrique, que abans havia anunciat als seus jugadors que deixava la banqueta.

“Aquesta pretemporada vaig tenir una reunió amb Soler i Fernàndez i els vaig dir que hi havia la possibilitat que no renovés. Em van dir que no tingués pressa per prendre la decisió. El moment ha arribat”, hi va afegir el tècnic asturià, que va continuar explicant que “el motiu és la manera que tinc de viure aquesta professió, ho dono tot. Això significa molt poques hores de descans i de desconnectar”. Luis Enrique també va puntualitzar que en els tres mesos que li queden com a entrenador culer la seva dedicació “serà plena” i, a més, va agrair al club blaugrana i als futbolistes el seu suport.

Tot plegat ho va anunciar abans de saber que el seu equip s’havia situat líder de la Lliga Santander, amb un partit més disputat que el Reial Madrid, i just després d’endollar sis gols a l’Sporting de Gijon al Camp Nou, dos fets que es van quedar finalment en un segon pla davant les seves paraules. El festival que va viure l’afició blaugrana, però, va ser màxim en aquesta jornada intersetmanal. Messi va obrir el marcador al minut 9 i a l’11, gràcies a l’autogol de Juan Rodríguez, el partit ja estava encarrilat. Carlos Castro va donar un toc d’atenció al 21, que es va quedar en no-res quan Luis Suárez va fer el tercer només sis minuts després. Paco Alcácer, Neymar i Rakitic van sentenciar a la segona part una golejada que donava el lideratge després que el Madrid empatés salvant els mobles en l’últim sospir contra Las Palmas (3-3).