Futbol

Aquest s'ha de guanyar

San Marino i Andorra han centrat aquests dies l’atenció dels mitjans d’arreu pel seu enfrontament d’avui

Aquest s'ha de guanyarFAF / X. BONET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra juga avui un amistós per preparar el partit que té el 25 de març contra les Illes Fèroe a l’Estadi Nacional de la fase de classificació per al Mundial de Rússia 2018. Normalment, una cita no oficial de la selecció nacional passa completament desapercebuda, però el d’avui és un enfrontament que ha despertat molt interès tant en aficionats com en mitjans de tot arreu, especialment d’Espanya i Amèrica llatina. El San Marino-Andorra d’aquesta tarda (18.30 h) ha estat batejat de moltes maneres, “el clàssic dels perdedors”, “el duel del rècord sense victòries”, “l’oportunitat de dos il·lustres perdedors”, i cadascuna d’elles crida l’atenció dels espectadors.

Els països número 202 i 203 al rànquing FIFA estan aixecant molta expectació i pel Twitter es compten en centenars els usuaris que demanen per on es pot seguir l’amistós, el qual, a priori, no es podrà veure ni per Internet. Però la dada que més atenció atrau és clara. San Marino porta 73 partits seguits sense saber què és guanyar i Andorra 86, amb els quals té el rècord mundial. L’última victòria dels dos combinats es va produir fa 13 anys. Avui, això pot canviar i per aquest motiu desperta tant interès.

“En aquesta fase hem estat a prop de puntuar i estem fent tot el possible per aconseguir-ho. No hem d'enganyar-nos i en un partit com el de San Marino l'objectiu és guanyar”, assegurava el capità, Ilde Lima. No obstant, per al seleccionador, Koldo Álvarez, la prioritat no és tornar de San Marino amb un triomf. “És important guanyar aquest partit i qualsevol. Podria ser una decepció perdre, però un dels objectius és preparar el matx contra les Illes Fèroe. Canviaria perdre a San Marino i guanyar contra Illes Fèroe al març”, indicava.

El tècnic va assegurar que serà un duel en el qual, a diferència del que estan acostumats, podran tenir més estones la possessió de la pilota, per la qual cosa “aquests dies hem treballat en saber on podem tenir l’esfèrica, intentar crear el nostre joc per les quatre o cinc accions ofensives que puguem tenir”. Koldo lamentava que no arribaran al partit amb el punt de forma òptim, ja que les condicions meteorològiques de les darreres setmanes al país no els ho ha permès. “Ens hauria agradat preparar-lo millor, no hem entrenat com voldríem. A més, ells no han tingut una aturada de competició a l’hivern”, recordava l’entrenador andorrà, que afegia que San Marino és una selecció “amb gent nova que està jugant a la sèrie B italiana i que els està donant els seus fruits”.

Per la seva part, el seleccionador de San Marino, Pierangelo Manzaroli, explicava sobre l’enfrontament d’avui que “l’equip no ha d’estar condicionat pel fet que l’adversari no sigui un gran del futbol i hem de tenir el mateix desig que en els últims partits contra Irlanda del Nord, Noruega i Alemanya”. L’atacant del combinat de San Marino, Mattia Stefanelli, assegurava que “no hem de menysprear el rival, correm el risc de deixar una mala imatge”. I no li falta raó al sanmarinès, ja que la importància de guanyar avui és màxima ja que cap dels dos equips vol ser el derrotat del duel de perdedors. A més, és molt possible que cap de les dues seleccions torni a tenir una oportunitat tan òptima d’acabar amb la pitjor ratxa de la història. És obligatori guanyar aquest amistós.

tracking