Copa del Rei 2017

Els errors arbitrals condemnen el MoraBanc

El MoraBanc cau derrotat als quarts de Copa del Rei davant del Reial Madird després de veure’s clarament perjudicat per les errades arbitrals al tram final abans d'arribar a la pròrroga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Impotència, ràbia, frustració,... Molts adjectius poden descriure la sensació que va quedar després de veure el partit del MoraBanc Andorra als quarts de final contra el Reial Madrid. El conjunt dirigit per Joan Peñarroya va anar per davant durant pràcticament els 45 minuts d’enfrontament i en l’últim minut dues decisions arbitrals els va perjudicar clarament. Primer, unes passes xiulades a Shermadini abans d’una cistella que hauria sentenciat el partit. Tot va continuar i en l’última jugada blanca del darrer quart, Llull va trepitjar la línia de mig camp abans d’assistir a Randolph, que va enviar el duel a una pròrroga en què el MoraBanc no va poder fer res pel desgast físic.

“Sí, ens sentim absolutament perjudicats perquè és una acció que decideix un partit”, reclamava el director general del MoraBanc, Francesc Solana, que hi afegia que “no és discutible, era camp enrere”. El president del club, Gorka Aixàs, “frustrat” pel resultat final, també va assegurar que li va quedar “molt mal gust” pel que havia passat, tot i que indicava que “no ho he vist”.

El màxim dirigent del MoraBanc, però, encomanava a aprendre de la dura desfeta i créixer encara més arran de l’experiència. “Estem farcits de patacades d’aquesta índole. Anirem assimilant el tema i segur que ens servirà per créixer”, comentava Aixàs, que deixava totalment clar que estava “orgullós” de l’equip. Igual que Joan Peñarroya, que va preferir no parlar de la jugada. “Ni m’ho demaneu, us deixo les valoracions a vosaltres”, indicava el tècnic, que repetia en comptades ocasions que el sentiment que li quedava era el d’“orgull” màxim. “Més que valorar em sento orgullós de ser entrenador del grup de jugadors que ho ha donat tot a la pista i que està fotut al vestidor”, declarava Peñarroya en la roda de premsa posterior al partit. “Se’ns ha escapat una il·lusió molt gran, esperem que això ens faci més forts”, apuntava el tècnic, afectat pel resultat negatiu però satisfet de la gran feina dels seus.

Per la seva part, el cap de Govern, Toni Martí, valorava molt positivament la imatge que havia deixat Andorra. “Em quedo amb la sensació final i de veure un estadi com el Buesa Arena cridant ‘Andorra’. Sobretot estic content d’haver vingut aquí”, exposava Martí. Toca refer-se d’una desfeta molt dura i a la vegada injusta.

LASO: "SI EL MORABANC MEREIXIA MÉS? NO. EM GUANYAT"

El tècnic del Reial Madrid, Pablo Laso, va felicitar el seu equip “per la victòria i per com ha arribat”. Sobre les jugades polèmiques no va entrar a valorar-les. “No les he vist, sincerament. Si el Joan parla d’un camp enrere jo podria comentar una acció, i una altra i una altra. Si ha estat camp enrere ho puc dir, però si comentem cada jugada no acabarem.” Finalment, sobre el MoraBanc va dir que “ha fet un partidàs, té bons jugadors, el Joan fa un gran treball i ha fet un partit enorme. Si mereixia més? No. Ha guanyat el Madrid”.

MoraBanc Andorra

Un MoraBanc espectacular resisteix fins a la pròrroga

tracking