competició

Els Andorra Outdoor Games es fixen arribar als 2.000 participants

Les proves d'enguany són la triatló, que es disputarà als voltants d'Engolasters, la Trial Pic Negre i la Challenge MTB, que tindran el camp base a Naturlàndia.

Els Andorra Outdoor Games es fixen arribar als 2.000 participantsF.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des que el 2012 es va disputar la primera triatló, amb la prova de natació al llac d'Engolasters, els Andorra Outdoor Games (AOG) han anat creixent en nombre de participants i de disciplines esportives. Andorra Turisme i Branding Gestió Esportiva, que organitzen l'esdeveniment, preveuen que aquest 2017 comptaran amb uns 2.000 assistents. Les proves d'enguany, que se celebraran el 22 i 23 de juliol, són la triatló, que es disputarà als voltants d'Engolasters, la Trial Pic Negre i la Challenge MTB, que tindran el camp base a Naturlàndia.

L'organització espera equilibrar el gènere i la nacionalitat predominant dels participants -l'any passat el 88% eren homes i el 80% catalans- i preveu augmentar-ne el nombre: dels 1.407 del 2016, als 2.000 d'enguany i créixer fins els 2.500 el 2018. "La mitjana que ens surt és de 4 persones per grup, la majoria són família o amics, que s'estan dues nits al país i es gasten uns 112 euros per persona", ha desxifrat el director de Producte i Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, qui ha recordat que "les persones que venen a competir realitzen altres activitats com comprar, relaxar-se o visitar Naturlàndia".

L’Andorra Triatló permet nedar 1.000 metres en el llac d’alta muntanya d'Engolasters. La prova es completa amb 36 quilòmetres en bicicleta, amb un port de primera categoria -el de la Rabassa- i 9 quilòmetres corrent a Naturlàndia. L’Andorra Trail Pic Negre es presenta en tres distàncies diferents;: 16 km (650 m de desnivell positiu), 23 km (1.350 m de desnivell positiu) i 33 km (2.000 m de desnivell positiu). Una de les novetats d'enguany és que el traçat passa íntegrament per territori andorrà. L’Andorra Challenge MTB proposa dues distàncies: 90 km amb 2.900 m de desnivell positiu i 50 km amb 1.900 m de desnivell positiu. Les inscripcions per a cadascuna de les tres proves s'obren dilluns vinent, 20 de febrer.

tracking