Paco Vázquez i David Eudal

"Aquest és el millor vestidor dels tres anys a l'ACB"

Entrevista a Paco Vázquez i David Eudal, els escuders de Joan Peñarroya a la banqueta del MoraBanc. Un, amb més de 500 partits ACB i gaudint del primer any a Andorra. L’altre, de la casa. Dues opinions de pes

Elogi dels tècnics al nivell i a l'ambient a l'equipS. C. Ll.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“La Copa és un premi que s’ha de gaudir competint”

PACO VÁZQUEZ, entrenador assistent del MoraBanc Andorra

Paco Vázquez és l’encarregat de fer l’scouting del següent rival del MoraBanc. Dijous toca el Reial Madrid, campió de tot, als quarts de final de la Copa. El Buesa Arena espera.

Com se li pot clavar la dent a un equip tan gran com el Madrid de Laso?

Sempre comento una cosa que deia molt bé Aíto García Reneses. Has d’intentar que si tens un 20% de possibilitats de guanyar juguis el millor possible perquè el 20% sigui el 20% i no un 15%. Al final són molts detalls i sobretot has de fer que ells no es trobin còmodes. Com el partit de lliga a Madrid, tot i que serà molt diferent. No estaran desprevinguts.

Aquell partit pot passar factura ara, negativament. Però això és la Copa.

Sí. I a la Copa hi pot haver sorpreses, però els equips grans cada vegada surten més concentrats en el primer partit i molt seriosos. Però com diuen en futbol el futbol és així i el partit s’ha de jugar.

O sigui, ambició màxima.

Com deia un altre gran tècnic, quan vas a la Copa vas a competir, si no, no hi vas. Jugar-la és un premi que s’ha de gaudir i per gaudir has de competir. Anirem a Vitòria a guanyar. Serà difícil, però s’ha de jugar.

En l’àmbit personal, com es troba a Andorra?

Molt a gust, des del començament. Els andorrans m’han acollit molt bé. Sempre els dic als jugadors americans que han d’intentar obrir la ment i esperar amb els braços oberts el que vingui.

Entén ja el significat del ‘Som un país’?

Perfectament. L’entenc i el respecto al màxim, sobretot quan canteu l’himne. Acompanyo el final amb un vamos! (riu).

De jugador va compartir vestidor amb Peñarroya, parlaven de ser tècnics?

No, mai. Jo era molt jove i parlava poc i escoltava molt. Peñarroya era un referent per a mi com a jugador.

Defineixi’m David Eudal.

És un entrenador molt meticulós i molt detallista en les seves apreciacions.

I amb un adjectiu Joan Peñarroya.

Passional.

“Aquest és el millor vestidor dels tres anys a l’ACB”

DAVID EUDAL, entrenador assistent del MoraBanc Andorra

Fa tres anys que comparteix ban­queta ACB amb Joan Peñarroya. Cap tècnic andorrà pot dir el mateix. David Eudal analitza els partits del MoraBanc, n’extreu imatges i abans del partit següent les posa en comú amb la resta del cos tècnic. És la mirada interior de l’equip. La mirada crítica.

Com viu un exjugador i entrenador de la casa l’experiència ACB?

Amb normalitat. Els primers mesos del primer any van ser de molt aprenentatge i de descobrir aquest món que es veu tan al·lucinant des de fora. Arriba un moment, però, que la gent li dona més valor que jo mateix. Jo ho visc amb normalitat sabent que és una experiència que hi ha molt poca gent que pugui dir que ha tingut i sent del país és més insòlit.

El seu objectiu és arribar a ser primer entrenador a l’ACB?

No, no tinc cap objectiu marcat. Vaig vivint el que va sorgint. Estic molt content d’ocupar la feina que tinc ara mateix.

Vostè i Paco Vázquez, a diferent nivell, han conegut molts vestidors, el d’aquest any al MoraBanc és maco?

Puc dir sens dubte que és el millor que hem tingut en els tres anys. És un grup maco, sa, no vull dir que els altres no ho fossin, però aquest es veu molt més unit. És un grup simpàtic i treballador.

Es posa molt nerviós a la banqueta?

No sóc de passar gaires nervis durant els partits, ni abans. Si perds els papers o et fiques molt nerviós al final perds la capacitat d’anàlisi.

Amb la classificació per a la Copa, per a molts la temporada està salvada. El cos tècnic pensa ja en el play-off?

Crec que no hem de cometre errors d’anys anteriors. Hem de seguir fent el que hem fet fins ara i que ens ha funcionat, que és anar partit a partit.

Defineixi’m Paco Vázquez.

Com a persona és molt maco, inquiet, amb ganes de fer coses i que desprèn molta energia. I com a entrenador té una cosa molt bona, sap tractar els jugadors.

Un adjectiu per a Joan Peñarroya.

Temperamental.

tracking