Bàsquet

Adéu a la temporada

El tractament conservador no dona resultats positius i Nacho Martín haurà de passar pel quiròfan, fet que el portarà a estar allunyat de les pistes quatre mesos

Adéu a la temporadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nacho Martín ha dit amb tota seguretat adeu a la temporada. L’ala pivot va jugar el 30 de desembre passat a Tenerife els darrers minuts d’aquest curs. Pocs dies després, el MoraBanc Andorra anunciava que el turmell no millorava i que hauria d’estar-se cinc setmanes més per a tornar a les pistes. Ahir, però, i quan tot­hom esperava que el jugador nascut a Valladolid pogués estar a punt per a la Copa, el club va comunicar que el tractament conservador que estava seguint no havia donat resultats i que no hi havia altra opció que passar pel quiròfan. Aquesta circumstància obligarà Nacho Martín a estar sense jugar durant els pròxims quatre mesos, cosa que pràcticament el deixa sense jugar més, a no ser que el MoraBanc arribi lluny als play-off.

El doctor Sergi Francisco va explicar ahir que Nacho Martín “té una lesió al lligament deltoide del turmell, i això li provoca una inestabilitat. El tractament conservador que hem fet fins ara no està tenint resultats i al final hem optat per fer un tractament quirúrgic després de consultar un especialista de prestigi, que és qui l’ha portat fins ara. Ens recomana intervenir per reparar el problema”. El jugador serà sotmès els pròxims dies a una artroscòpia per reparar-li la inestabilitat al turmell. Aquesta és la lesió més greu de l’ala pivot, que a l’abril farà 34 anys. Martín ha participat en 11 dels 18 partits de lliga que s’han disputat fins al moment, amb una mitjana de 7,6 punts (el seu millor partit en va anotar 18) i 3,6 rebots. La baixa de llarga durada de l’exjugador de l’Estudiantes, que va arribar a l’equip com una peça important per la seva experiència a l’ACB, suposa un cop important per al MoraBanc, que ara no tindrà més remei que buscar al mercat un substitut, com ahir va confirmar l’entitat en un comunicat.

Des de la lesió de Martín, el MoraBanc s’havia plantejat buscar-li un relleu per reforçar les aspiracions en vista primer a classificar-se per a la Copa. Els bons resultats de l’equip, el bitllet per a la fase final de Vitòria i la poca disponibilitat en el mercat va fer que la recerca s’anés allargant, i quan semblava que al final podria descartar-se la incorporació de cap jugador, les males notícies del turmell de Nacho Martín obligaran a fitxar tant sí com sí. En aquest sentit, el general manager, Francesc Solana, està accelerant els contactes amb els agents per tal de tancar una operació al més aviat possible. El mercat no ofereix gaires alternatives a aquestes altures i la capacitat econòmica del MoraBanc és la que és, però poder tenir el substitut de Nacho Martín a la Copa seria desitjable. Mentrestant, l’equip prepara el duel de diumenge contra el Baskonia, tot un os per mantenir la imbatibilitat a casa.

COLOM FA UNA CRIDA A L'AFICIÓ PER CONTINUAR IMBATUTS CASA

El MoraBanc vol oblidar el que va passar a la pista del Joventut. Diumenge vinent (12.30 h) rebrà un rival d’Eurolliga, el Baskonia, en un duel especial, ja que el club l’ha batejat com un partit contra el càncer. El base Guille Colom (que encara no sabia la gravetat de la lesió de Nacho Martín) va declarar que “hem de seguir treballant i ens ha de servir per saber que si en aquesta lliga no vas per totes tothom et pot guanyar i a l’inrevés”. L’andorrà va anunciar que per contrarestar el conjunt basc “la clau serà estar al seu nivell físic i d’agressivitat”. També va explicar que “la setmana passada vam donar poques assistències, així que si volem guanyar haurem de moure bé la pilota”. El base, quant a continuar invictes a casa, va deixar clar que “si no hem perdut a casa és en part gràcies a l’afició i serà molt important que vingui”. Colom va confessar que el duel els servirà com a prova de cara als quarts de Copa del Rei contra el Reial Madrid.

tracking