Esquí

Cornella suma un bronze en el segon dia del Borrufa

Iria Medina completa l’altra actuació destacada amb un cinquè lloc en una jornada marcada pel domini hongarès

Cornella suma un bronze en el segon dia del BorrufaTONI GRASES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona jornada del Trofeu Bor­rufa disputada ahir va ser gairebé igual de productiva que la primera, malgrat que Xavi Cornella va passar de l’or a un bronze i Adelaida Pallàs i Iria Medina es van intercanviar els papers respecte a la primera jornada i van passar a ser sisena i cinquena, respectivament.

La segona jornada va estar marcada pel domini aclaparador de l’equip hongarès. Tres dels quatre ors van ser d’esquiadors seus i alguns amb diferències molt àmplies. És el cas, per exemple, de Zita Toth (1’48’’45), que al gegant femení sub-16 es va imposar un marge de 3’’49 pel que fa a la segona, la portuguesa Vanina Guerillot. En aquesta categoria, Clàudia Mijares es va tornar a quedar a les portes d’entrar al Top-5 i va repetir una sisena plaça, quedant a 5’’60 de la més ràpida, però a només vuit centèsimes de la cinquena.

En el gegant masculí sub-16, Cornella no va iniciar bé, però va poder recuperar en la segona màniga i va assolir el tercer lloc amb un temps d’1’52’’39, que era 63 centèsimes més lent que el del guanyador, el també hongarès Andras Tausz. Pau Plana també va completar una actuació destacable i va finalitzar vuitè, a 2’’25 del guanyador.

Pel que fa als nois sub-14, el britànic Ted Slade va trencar el ple d’Hongria en adjudicar-se l’or de l’eslàlom amb un temps de 1’21’’12. L’andorrà més ràpid va ser Joel Fonseca, desè, a 4’’91 del vencedor de la prova. En noies sub-14, l’hongaresa Noa Szollos es va endur l’eslàlom amb una marca d’1’18’’26. Medina va sumar 4’’87 més que Szollos per ser cinquena (i podi per l’organització del Borrufa) i Pallàs va ser 5’’21 més lenta que l’hongaresa per acabar a la sisena plaça.

El responsable de tecnificació de la Federació, Xavi Coll, valorava positivament els dos podis més assolits ahir, malgrat que puntualitzava que encara es pot fer més. “S’ha vist el nivell que tenen els d’Hongria. Pel que fa a nosaltres, penso que ha anat bé, però ho podem fer millor. Al Xavi li ha costat agafar el ritme al pla, però tot i així ha fet un bon tercer lloc. La Iria ha fet dues mànigues molt completes i ha esquiat al seu nivell”, comentava Coll, que veia com el dia d’avui “serà clau per a la lluita del rànquing per països”. Tant els sub-16 com els sub-14 disputaran una supercombinada i un gegant avui.

tracking