ACB Lliga Endesa

El Joventut fa baixar el MoraBanc del núvol

El MoraBanc cau a la pista del Divina Seguros Joventut en un partit en què el poc encert dels de Peñarroya juga un paper clau

El Joventut fa baixar el MoraBanc del núvolACB PHOTO / D. GRAU

La dosi de moral que havia obtingut el MoraBanc al Gran Canària Arena es va esgotar progressivament ahir a la pista del Divina Seguros Joventut. L’equip va anar perdent benzina a mesura que passava el partit i va passar de dominar a ser dominat en un duel en què la falta d’encert es va notar molt.

Era la Penya qui començava fallant llançaments un darrere l’altre, però atrapava rebots ofensius i això permetia que sumés punts en segones oportunitats. No obstant això, el MoraBanc va prendre la iniciativa i va dominar tot el primer quart. Antetokounmpo i Stevic van fer 7 i 8 punts, respectivament, i catapultaven els del Principat fins a l’11 a 19. Però quan van assolir aquest resultat, la dinàmica va canviar i als tricolors no els entrava res. Per part local, Abalde va entrar en acció i abans d’acabar el primer període va fer set punts seguits que reduïen l’avantatge visitant al mínim (18-19).

Al segon quart la dinàmica va seguir sent negativa per als de Peñarroya. Jelinek feia la primera cistella, però després la Penya va començar a tenir molt encert i se n’anava fins al 29 a 21. Des de l’11 a 19 del primer quart el parcial va ser de 18 a 2. Peñarroya va demanar temps mort i va arribar una reacció per igualar. Amb un parcial de 3 a 13 va tornar a canviar el dominador del marcador (32-34). Abans d’enfilar el camí a vestidors, però, Jerome Jordan va anotar quatre punts seguits i era el Divina Seguros qui es distanciava al marcador al descans (36-34) en una primera part de dinàmiques i poc encert.

A la represa, el MoraBanc no es va arribar a posar per davant en tot el tercer quart. Només un dos més u de Jelinek va a fer l’única igualada (42-42), però els verd-i-negres es van mantenir per davant, amb més encert sobretot des de la línia exterior. Els tricolors estaven negats de cara a cistella. De fet, el primer triple del partit va arribar quan restaven tres minuts per acabar aquest període. Burjanadze en va ser l’autor, però l’aler-pivot i altres jugadors clau com Walker o Jelinek no estaven endollats i l’equip ho va acabar pagat arribant al darrer quart tres punts a sota (53-50).

Schreiner feia el segon i últim triple del partit dels 16 intents en la primera acció del darrer període. L’afició badalonina va fer un pas endavant en aquest punt i els ànims als seus van donar els fruits, sobretot abaixant la moral al MoraBanc, a qui li costava molt crear joc. Els del Principat van perdre la identitat dels darrers partits i perdien rebots en defensa claus. Amb tot, la Penya se’n va anar progressivament i dels tres punts inicials que tenia d’avantatge se’n va anar fins als 10 quan restaven dos minuts per acabar. Al final, els locals van estar fins i van superar un MoraBanc que només va fer 9 punts en l’últim període (74-59).

La primera victòria del Joventut sobre el MoraBanc des del retorn a l’ACB va arribar amb la pitjor versió de l’equip (35% en tirs de camp). Toca refer-se.