esquí

El 25è Trofeu Borrufa dona el tret de sortida amb més de 200 joves promeses

L'equip nacional ha aconseguit avui dos podis amb Xavier Cornella com a primer classificat de la categoria U16 masculina i Adelaida Pallàs cinquena de la categoria U14 femenina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 230 atletes procedents de 22 països diferents s'han aplegat avui a Vallnord Ordino-Arcalís per donar el tret de sortida a la 25a edició del Trofeu Borrufa, una de les proves d'esquí infantil i juvenil de referència internacional. A les tres de la tarda s'ha celebrat la cerimònia d'inauguració amb un descens dels equips des dels Planells fins a l'Hortell, i en què els amfitrions han baixat els últims.

El secretari d'Estat d'Esports, Jordi Beal, i el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, han estat els encarregats de donar la benvinguda als participants i acompanyants, i convidar-los a gaudir de l'esdeveniment i del país. Tots dos han coincidit a destacar la consolidació del trofeu i el trampolí que suposa per a molts joves esquiadors que en un futur es convertiran en esportistes professionals. Mortés ha reconegut que és un honor per la parròquia, i haver complit el quart de segle demostra la capacitat organitzativa, és per això que “la continuïtat està garantida”.

L'acte d'aquesta tarda també ha servit perquè els guanyadors de la primera prova recollissin les seves medalles. Així doncs, l'equip nacional ha aconseguit dos podis amb Xavier Cornella com a primer classificat de la categoria U16 masculina, i Adelaida Pallàs cinquena de la categoria U14 femenina.

El president del Trofeu Borrufa, Xabier Ajona, ha felicitat els guanyadors i l'equip andorrà, i l'ha considerat un dia “rodó” pels bons resultats i l'evolució de l'equip andorrà. També ha volgut destacar el creixement qualitatiu de la prova, ja que l'estructura de les curses no permet créixer gaire a nivell quantitatiu. A més, està convençut que el Trofeu Borrufa afavoreix positivament a tot el país per la seva divulgació internacional.

El trofeu seguirà fins dijous, quan tindrà lloc la cerimònia de cloenda a les 17.30 hores a la plaça major d'Ordino.

tracking