olimpisme

Junta amb novetats

Jaume Martí surt reelegit com a president del COA, amb una permanent en la qual no hi ha Manel Fernàndez de secretari general ni Jacint Risco de vicepresident

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jaume Martí va ser reelegit ahir president del Comitè Olímpic Andorrà (COA) per als propers quatre anys sense necessitat d’eleccions perquè la seva va ser l’única candidatura que es va presentar. Martí va incloure alguns canvis entre els onze membres que integren la comissió permanent, la junta directiva del COA. Els més sorprenents van ser la no presència de Manel Fernàndez com a secretari general, càrrec que ocupava des de l’any 2002 quan Martí va assumir la presidència per primera vegada, i el fet que Jacint Risco deixi de ser vice-president primer. Fernàndez, el dirigent més longeu de l’esport nacional, segueix formant part del ple com a president de la Federació Andorrana de Bàsquet. L’altre membre que cau de l’antiga junta permanent és Aitor Osorio, que ja no forma part de la Federació de Natació. En contrapartida, entren tres cares noves. L’exvicepresident del COA i exsecretari d’Estat d’Esports, Jordi Cerqueda, passa a ser un dels homes forts de la junta com a vice-president segon (Albert Coma n’és el primer), mentre que Jordi Minguillón entra com a tresorer, en substitució de Toni Guer­ra, que ha ascendit a la secretaria general, que deixa Manel Fernàndez. El tirador Joan Tomàs, cinc cops olímpic, és un nou membre de la permanent, com a vocal.

“Els objectius per als propers quatre anys ens venen marcats pel calendari, que ens diu que el 2021 tenim els Jocs dels Petits Estats a Andorra i això representa molta feina i un esforç important. Aquesta permanent té ganes de fer coses noves i de treballar. Hi ha molta feina a fer perquè a l’habitual s’hi ha d’afegir la preparació dels Jocs i necessitem gent amb empenta”, va explicar ahir Jaume Martí, que inicia el cinquè mandat com a president.

Sobre els canvis a la junta, Martí va assenyalar que “s’han de renovar una mica les plantilles i és el que hem fet. Hem d’agafar gent que pugui treballar molt perquè organitzar els Jocs representa una feinada”. El dirigent, que va destacar que totes les federacions estan representades al COA, fins i tot el futbol, absent durant anys, va marcar-se com un dels objectius “que tinguem el màxim d’esportistes als Jocs del 2021. Farem un esforç important per al Japó 2020 i a continuació ja vindran els nostres. Treballarem per tenir el màxim d’esportistes”.

AUGMENTA LA PRESÈNCIA FEMENINA AL PLE, AMB 12 DONES

Un dels aspectes que Jaume Martí va comentar fa quatre anys és que volia augmentar la presència femenina en el plenari del Comitè Olímpic Andorrà, fet que ha aconseguit. En l’actualitat hi ha dotze dones –en repeteixen sis– per les set que hi havia el 2013. Tres d’elles, Eva Rodríguez, Laura Salvans i Catherine Phae, formen part del COA en repre­sentació de les federacions de gimnàstica, tir i hípica, respectivament. Tres més representen els esportistes olímpics (Cristina Llovera, Laura Sallés i Laura Soulié), mentre que l’altra mitja dotzena són membres que han estat cooptades per integrar el ple. En total, la representació femenina suposa un 24% de l’assemblea del moviment olímpic andorrà (abans era el 17,5%), que està format per cinquanta membres, sense comptar els tres d’honor, els expresidents Isidre Baró i Lluís Molné i l’ex-secretari general, Josep Maria Cosan, que no tenen dret a vot.

De totes elles només Eva Rodríguez, presidenta de la Federació de Gimnàstica, forma part de la comissió permanent, on repeteix càrrec. La permanent, que es pot considerar la junta directiva del COA, està formada per onze persones, designades pel president.

“Aquest augment de la presència femenina ha estat buscat. Totes són persones vinculades al món de l’esport i la majoria formaran part de la comissió sanitària i de la comissió de la dona. Sis dels catorze membres cooptats són dones i tres dels quatre representants dels atletes olímpics també”, va indicar el president, Jaume Martí.

Junta amb novetats

tracking