Ciclisme

Els ciclistes creixen

La federació expedeix 26 llicències andorranes per a corredors professionals que resideixen al país per aquest any

Els ciclistes creixen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vint-i-sis ciclistes professionals correran aquesta temporada, que acaba de començar, amb llicència expedida per la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC). Aquesta xifra podria veure’s incrementada pròximament, ja que els corredors demanen les llicències entre els mesos de gener i febrer en funció de quan comencin a competir. De fet la Unió Ciclista Internacional (UCI) no marca una data límit i només exigeix que els ciclistes tinguin la llicència expedida en el seu lloc de residència principal. I Andorra, cada vegada més, guanya adeptes entre el gran grup. I això que enguany ha perdut el principal referent del ciclisme al país, Joaquim Purito Rodríguez, que ha decidit posar el punt final a la seva carrera i tastarà la BTT amb José Antonio Hermida a la Cape Epic.

La retirada de Purito ha deixat el colombià Esteban Chaves i l’irlandès Dan Martin com a caps de cartell i aspirants a les primeres posicions en les grans voltes. Giro per al colombià, que ha quedat segon al Tour Down Under australià, i Tour per al del Quick-Step. Això sense oblidar l’excampió del món Rui Costa, que ha vist com s’ampliava la nòmina de ciclistes portuguesos al país amb l’arribada d’André Cardoso (Trek-Segafredo) i del corredor del Movistar, Nelson Oliveira, professional des del 2010.

Un any més, l’equip australià Orica-Scott, liderat per Chaves, és l’esquadra que més corredors té com a residents al Principat. A hores d’ara són vuit els que s’han tret la llicència amb la federació i aviat es podria afegir el veterà canadenc Svein Tuft. Carlos Verona, molt actiu a les xarxes socials i que comparteix sovint sortides d’esquí de muntanya amb els germans Espargaró, és un altre integrant de l’equip australià amb residència andorrana.

La llista de ciclistes espanyols, que encapçala el veterà Ángel Vicioso, amb Dani Moreno i Jonathan Castroviejo, campió d’Europa contrarellotge el 2016, com a noms més destacats, s’ha ampliat amb l’arribada del ciclista del Cofidis, Dani Navarro, amb una victòria d’etapa a la Vuelta en el palmarès, o de Juan José Lobato, que enguany debuta amb el Lotto NL Jumbo després de diverses temporades a l’equip Movistar. Un altre espanyol que ha fixat la seva residència esportiva a Andorra és Jesús Hernández, un dels lloctinents d’Alberto Contador en la seva nova etapa en el Trek Segafredo, amb qui buscarà repetir victòria en el Tour de França.

Entre les novetats del 2017 destaquen dos ciclistes australians, un d’ells de l’Orica, Jack Haig, i un altre del Bora Hansgrohe, equip World Tour, Jay McCarthy, de 24 anys.

Per a la Federació Andorrana, que cobra 515 euros per cada fitxa, l’arribada d’aquests ciclistes suposa una bona entrada de diners, a banda de promoció del ciclisme. I és que cada vegada es veuen més corredors per les car­reteres i ports del país.

LA FEDERACIÓ COMPTA ENVIAR SET O VUIT REPRESENTANTS ALS JOCS DE SAN MARINO

La Federació Andorrana de Ciclisme ha fet una prellista amb 14 corredors amb vista als Jocs dels Petits Estats de San Marino, on hi haurà prova en ruta, contrarellotge individual i BTT. L’entitat que presideix Gerard Riart compta enviar a la cita set o vuit representants, d’acord amb les directrius del COA. Quatre haurien de ser per a l’equip de ruta, amb Julio Pintado i Òscar Cabanas, ciclistes del Massi Kuwait, amb plaça pràcticament garantida. La intenció seria lluitar per la medalla per equips. “La nostra idea és poder portar algun corredor jove i alguna fèmina, tot i que la competició femenina dependrà de les corredores que portin cada país”, va explicar ahir Riart. Andorra ha preseleccionat Íngrid Torres (ruta), Iolanda López (ruta i prova contra el cronòmetre) i Carolina Poussier (BTT).

Els ciclistes creixen

tracking