Curses d'obstacles

4.000 espartans a Encamp

La quarta edició del Campionat d’Europa Reebok Spartan Race aterrarà per primera vegada a Encamp el 16 i 17 de setembre, com va avançar el Diari i ahir va fer oficial l’organització.

4.000 espartans a EncampXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quarta edició del Campionat d’Europa Reebok Spartan Race aterrarà per primera vegada a Encamp el 16 i 17 de setembre, com va avançar el Diari i ahir va fer oficial l’organització. La prova de curses d’obstacles més important del món va debutar l’any passat a Andorra amb un èxit fins i tot inesperat –va haver-hi 2.200 participants tot i ser l’estrena en el calendari– i des d’Spartan Race Espanya i el comú d’Encamp es confia superar sense problemes aquesta xifra tenint en compte que s’hi afegeix el Campionat d’Europa, que el 2016 va acollir Edimburg, i que per primera vegada se celebrarà un campionat per grups d’edat d’Spartan. Això podria portar a xifres mai vistes a Andorra, amb uns 4.000 esportistes en acció. Les inscripcions es van obrir ahir i a partir d’ara començarà la campanya mediàtica per captar espartans.

Àngel Sanz, director general d’Spartan Race Espanya, assegurava ahir que “hi haurà molts més participants que l’any passat. Per diverses raons. La primera és que estem anunciant la prova molt abans i això ja ajuda. La segona és que es disputa al setembre. El juliol era un mes més complicat. La tercera és que en ser Campionat d’Europa es comercialitzarà l’Spartan a 26 països. L’any passat, en canvi, ens vam centrar molt en Espanya i França i per últim la possibilitat de poder repetir en aquestes muntanyes tan maques i a aquesta alçada també és un al·licient”. Qüestionat per una possible xifra d’espartans, Sanz va comentar que “m’encantaria arribar a les 4.000 persones. A Madrid, en un recorregut més petit hi posem deu mil”.

Xavi Fernàndez, conseller de Joventut, Esports i Turisme d’Encamp, no podia amagar la satisfacció per convertir per segon any consecutiu Encamp en “vila espartana”. En aquest sentit, el comentava que “estem molt contents de poder acollir l’Europeu. L’any passat ens vam estrenar amb uns resultats excel·lents, amb més de 2.000 inscrits i per ser la primera vegada ens va satisfer molt. El recorregut va agradar moltíssim”. Fernàndez va explicar que el comú confia “que s’impliqui tota la gent del poble en aquest gran esdeveniment”.

El recorregut de Grau Roig va encantar per la seva duresa i la dificultat afegida de l’alçada –és la prova més alta d’Europa–, reptes que busquen superar aquests veritables aventurers que s’enfronten a zones d’aigua, de fang, foc, córrer amb peses o arrossegar-se per sota d’un filat.

La competició

Per lluitar pel títol de campió d’Europa elit els espartans hauran d’haver-se classificat entre els deu primers en qualsevol Spartan Race celebrada a Europa després de l’últim Europeu (n’hi ha una vuitantena). A més, enguany s’inaugura el campionat per grups d’edat de la categoria competitive per a aquells participants que no tenen el nivell d’un elit però volen competir amb les mateixes normes, que prohibeixen, per exemple, rebre ajudes. També hi haurà la categoria open. Els Spartan elit competiran per una bossa de més de 20.000 euros en efectiu i diversos premis.

tracking