Copa del Rei 2017

Toca la grossa

El MoraBanc, emparellat amb el Reial Madrid al sorteig de quarts de final, jugarà dijous 16 a les 21.30 hores

Toca la grossaACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara amb l’alegria al cos per la gran victòria assolida diumenge davant el Reial Betis Energía Plus que va suposar la classificació per a la Copa del Rei, el MoraBanc va saber ahir a qui s’enfrontarà als quarts de final i quan ho farà. El sorteig, que es va realitzar a la mateixa ciutat que acollirà el torneig, Vitòria, va emparellar el vigent campió de la Copa i un dels equips més potents d’Europa, el Reial Madrid, amb el conjunt andorrà. En ser el rival dels de Joan Peñarroya líder de la Lliga Endesa en finalitzar la primera volta, el MoraBanc es va assegurar jugar dijous 16 de febrer, i el partit es disputarà a dos quarts de deu de la nit.

En cas de donar la sorpresa i eliminar el campió de les tres edicions passades, els del Principat se les veurien a la semifinal amb el vencedor de l’altre matx de dijous, l’Iberostar Tenerife-Baskonia. A l’altra banda del quadre de quarts, el València se les veurà amb l’Herbalife Gran Canària i l’FC Barcelona s’enfrontarà a l’Unicaja de Màlaga, que disputaran els seus respectius partits el divendres.

La primera reacció del director general de l’entitat andorrana, Francesc Solana, en veure com les mans innocents encarregades de treure les boles, la lluitadora olímpica Maider Unda i el ciclista Joseba Beloki, emparellaven el Madrid i el MoraBanc ho va dir tot. “Quina putada”, va deixar anar Solana. Després, en un to més seriós, recordava l’alegria que suposava ser presents a Vitòria i el repte que tindran al davant. “És la primera vegada que venim en 22 anys i és important per a nosaltres. Enfrontar-nos al Madrid és un repte. No m’ho esperava”, assenyalava.

Més tard, en declaracions al Diari, Solana valorava més a fons el resultat del sorteig. “Juguem una Copa del Rei i hem d’estar molt contents. Esperem disputar un partit fantàstic, tenir una mica de sort i que el Madrid no tingui el dia”, va analizar el director general, que recalcava, que “sí, que és una putada”. Solana, però, també extreia les parts positives de l’enfrontament amb el Reial Madrid. “Se’ns veurà a tot el món. En ser el nostre partit contra el campió es multiplica la repercussió i per al país i els patrocinadors és un valor afegit. És una cosa que ens hem guanyat”, exposava.

El director tècnic del Reial Madrid, Alberto Herreros, a qui Solana va recordar que l’última vegada que el conjunt andorrà va ser a la Copa els va eliminar amb un llançament seu sobre la botzina, va parlar de l’enfrontament que van tenir fa poc més d’una setmana al WiZink Center. “Vam guanyar diria que de conya a la pròrroga. Sens dubte ens donaran com a favorits, cosa que ens afegirà més pressió, però tenim màxim de respecte per l’Andorra”, assenyalava Herreros.

Per la seva part, Peñarroya també mostrava ambició pel rival de quarts de la Copa i apel·lava a la sorpresa. “Qualsevol rival era molt difícil i evidentment ens ha tocat el més fort, el que domina el bàsquet nacional i gairebé europeu els últims anys. Serà molt complicat, com seria qualsevol, però molt atractiu. És un gran aparador jugar contra ells i és evident que no són favorits, sinó el següent. La Copa és coneguda perquè hi ha sorpreses i, per què no, a veure si podem tenir aquesta capacitat”, comentava el tècnic. Amb el sorteig completat, el MoraBanc ja es pot centrar de ple en el proper partit de lliga, dissabte a la pista del Gran Canària. I és que “això continua”, tal com recordava Solana.

tracking