ACB Lliga endesa

A un triomf de la festa

El MoraBanc, que té el dubte de Burjanadze, afronta avui el partit més important de la temporada

A un triomf de la festa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc afronta avui el dia més important des que va començar la temporada, ara fa tres mesos. Hi ha en joc el desitjat bitllet per a la Copa del Rei, a la qual accedirà amb un triomf. També s’hi classificarà si perd per menys de 38 punts i el Bilbao també cau davant el Baskonia o si els bascos vencen sense millorar l’average amb què acabi el MoraBanc en derrota tricolor.

Les opcions les saben de sobre els jugadors del MoraBanc, que avui (18.30 h) reben un Reial Betis Energía Plus en una dinàmica immillorable, amb tres triomfs seguits contra rivals potents com el Reial Madrid, el Bilbao o l’Unicaja. Malgrat ser conscient de tot el que suposa el duel d’avui, l’equip ha passat una setmana com qualsevol altra i no ha volgut posar-se pressió. “Hem preparat el partit igual que totes les setmanes, però sabem que és molt important i té una transcendència major”, assegurava ahir el tècnic, Joan Peñarroya.

L’única diferència respecte a la preparació d’altres enfrontaments, segons l’entrenador, és que Beqa Burjanadze és dubte després de perdre’s els entrenaments de divendres i el d’ahir per febre. A partir d’aquí, l’equip ha volgut mantenir els peus a terra tot i l’evident sentiment d’emoció que hi ha entre l’afició. “Sé que la gent demà espera guanyar i classificar-se, com és normal, però el nostre treball és mantenir-nos calmats i concentrats”, comentava un Oliver Stevic que afegia que “no hi ha negativisme ni cap tipus de nervis al vestidor” per afrontar el duel. “Tothom vindrà a gaudir d’una festa i volem que sigui així però abans de la festa hem de fer moltes coses bé i una és respectar el rival”, indicava Peñarroya respecte al públic que s’adreci al Poliesportiu , que s’espera fregar el ple per rebre el Betis.

Aquest serà un partit especial també per altres motius a banda de la Copa. El MoraBanc manté l’objectiu de mantenir-se invicte a casa i si ho aconsegueix podria igualar la seva millor ratxa històrica com a local. A més, serà un duel de retorns. Vojdan Stojanovksi es retrobarà amb l’afició que el va animar l’última temporada i mitja i Burjanadze, si juga, amb l’equip que el va veure créixer. “Vojdan és un tros de jugador, li tenim molta estima, però intentarem que no faci el millor partit”, assenyalava Peñarroya, que lloava la temporada que està fent el macedoni, i també va puntualitzar que “no l’hem d’aturar només a ell, sinó al joc de l’equip i fer el nostre”.

Per la part bètica, el tècnic, Zan Tabak, va recordar als seus el perill del MoraBanc com a local. “Estan molt millor a casa seva, fan molts punts, però també n’encaixen molts”, va analitzar el croat, que veia com a possible punt dèbil l’excés de pressió. “Pot ser que la responsabilitat els pesi, però em centro més en les nostres coses que en les del rival”, va exposar. Sense o amb pressió, el MoraBanc vol fer història avui.

tracking