ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc frega la victòria a Madrid

El MoraBanc planta cara al Reial Madrid, però cau a la pròrroga en un partit molt competit i lluitat fins al final

El MoraBanc frega la victòria a MadridÁ. martínez / acb photo

No hi va haver sorpresa al WiZink Center per poc. El MoraBanc Andorra, conscient que podia assolir la classificació matemàtica per a la Copa amb un triomf ahir no es va encongir davant del Reial Madrid, i fins i tot el va posar contra les cordes, però el conjunt blanc va acabar imposant el seu talent i va posposar el somni de Vitòria.

El conjunt tricolor va plantar cara des d’inici a un Madrid que sortia amb la solidesa que acostuma. El duel començava igualat fins al 8-10, quan els locals van enllaçar un parcial de 8-0 per donar el primer petit ensurt al MoraBanc. Els de Peñarroya no es van enfonsar i van reaccionar amb tres triples i cistella posterior de Shermadini, que amb els punts entremig dels blancs portava el marcador al 26-21 a la fi dels 10 primers minuts.

El segon quart va ser un partit totalment diferent, un que va deixar paralitzat tot el WiZink Center. El seu equip va decaure d’una manera insòlita i no trobava la manera d’anotar, cosa que va aprofitar el MoraBanc per endollar un parcial de 2-17 i posar el marcador en un 28-40. Carroll feia la primera cistella en joc per als seus després dels set minuts i mig de quart. Era el mateix nord-americà qui no va parar d’errar des de l’exterior i el Madrid va agafar el camí a vestidors amb un 1 de 14 en triples. La sensació, però, va ser que els tricolors podien haver fet encara més mal, malgrat que tenien el partit de cara a la mitja part (33-44).

La qüestió a la represa era poder contenir els de Pablo Laso, feina gens fàcil. I és que el Madrid és molt Madrid i en només tres minuts eliminava el matalàs dels tricolors amb un parcial de 13-3, amb vuit punts de Maciulis. L’afició local, molt motivada, pressionava amb força, però els tricolors no es van desfer. Van seguir anotant i van poder mantenir-se per davant abans d’arribar a l’últim quart (54-57).

Quatre minuts del darrer quart més va aguantar el MoraBanc per sobre els madrilenys, fins que Luka Doncic anotava un triple per situar els seus per davant per primera vegada des de l’inici del segon quart (67-65). Però novament els tricolors no es rendien i sabien anar a remolc. Fins i tot en els dar­rers segons, quan ja tot semblava perdut i els locals dominaven per sis punts a falta de poc més d’un minut (79-73). Però quatre punts seguits de Walker i una safata d’Albicy a falta de 2’’7 per al final enviava el partit a la pròrroga després que Llull errés el tir per guanyar.

Tot i el gran partit del MoraBanc, el Madrid va dir prou a la pròrroga i a cop de triples i de rebots ofensius es va assegurar la victòria. Els tricolors, però, es van fer un fart de lluitar, i quan també semblava tot perdut a falta de menys d’un minut (94-87), van poder posar incertesa amb cinc punts seguits (94-92). No obstant, Llull va sentenciar des de la línia de personal (96-92) i el gran esforç tricolor no va tenir recompensa. Tocarà vèncer el Betis per classificar-se segur per a la Copa.

LES CLAUS

Plantejament

Des del primer quart el MoraBanc no va mostrar debilitats clares i va plantar cara a tot un Reial Madrid que va sortir amb la velocitat de creuer que acostuma a tenir sempre.

Segon quart

Un reial madrid desconegut (1 de 14 en triples), en part per la defensa del MoraBanc, va portar el conjunt tricolor a dominar clarament el segon període amb un parcial de 7-23.

Rebots i talent

Els madrilenys van tornar a ser l’equip de sempre al tercer quart, i tot i la lluita intensa del MoraBanc, que va enviar el matx a la pròrroga, va imposar el seu talent amb rebots ofensius clau.