motociclisme

Andorra atreu Viñales

El pilot de l’equip Yamaha s’interessa per establir la residència al país després de passar-hi un temps i trobar-s’hi a gust

Andorra atreu ViñalesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llista de pilots del Mundial de Moto GP que decideixen fixar la seva residència a Andorra cada vegada és més nombrosa i té més candidats a entrar-hi. Els germans Aleix i Pol Espargaró, Brad­ley Smith, Jack Miller i Héctor Barberà són alguns dels corredors que durant l’època que no estan als circuits entrenen i viuen al Principat i ho exhibeixen constantment en fotos penjades a les xarxes, en les quals es veu com fan vida aquí, s’ajunten sovint amb altres residents d’elit, com Joaquim Purito Rodríguez o Toni Bou, entre altres, i fan grup per preparar-se físicament.

Maverick Viñales, que aquesta temporada debutarà amb l’equip Yamaha com a company de Valentino Rossi i serà un dels màxims aspirants al títol de Moto GP, pot ser durant les properes setmanes el següent a afegir-se a aquest grup. El pilot ha estat passant la major part del seu temps al Principat i està interessat per instal·lar-s’hi com a resident, ja que s’hi troba a gust. El català s’ha deixat veure pel país en fotos penjades a les xarxes fent esquí de muntanya i ciclisme i també al partit de Champions for Unicef del MoraBanc el dimarts. De fet, ara fa tres anys, quan encara era a Moto2 i era vigent campió de Moto3, el seu pare, Àngel Viñales, ja va assenyalar en declaracions al Diari que tenia interès per venir al Principat en un futur. Aquest projecte –aleshores abstracte– es podria materialitzar ara, en la vigília de la temporada més prometedora per a ell fins al moment.

Qui segur que ja se suma a la llista de residents és Àlex Rins. El pilot barceloní farà aquest curs el salt a Moto GP, casualment amb l’equip que ha deixat Viñales, el Suzuki. Rins no ha baixat del podi Mundial els darrers quatre anys i ha sumat dos subcampionats del món, un en Moto2 i un altre en Moto3. El corredor ha vingut de manera regular a Andorra per entrenar els últims anys, però no va ser fins aquest mateix dilluns que va obtenir de manera oficial el carnet de resident.

L’expilot Ruben Xaus, que assisteix a alguns dels corredors quan arriben al Principat, té un gran pes en el fet que aquesta llista d’esportistes d’elit instal·lats al país vagi creixent constantment. “Fa uns anys, quan vaig venir érem dos o tres i no tots estàvem al 100%, aquí i ara som al voltant d’una vintena i no només estan pel país tota l’estona, sinó que ho prediquen a les xarxes”, indica Xaus, que accepta que a Andorra hi ha “qualitat de vida, i a més se li suma el fet que fiscalment està molt bé i té acords interessants amb els països del voltant”. Tot i l’avantatge fiscal, el que té més pes en la residència de tots aquests pilots al Principat per a Xaus és que s’hi troben còmodes. “Venen, entrenen, s’ho passen bé, estan a gust i a més la gent d’Andorra els tracta meravellosament”, descriu l’expilot, que veu com la societat andorrana ajuda que se sentin més bé i espera que així sigui durant molts anys.

Tots aquests factors i molts altres porten que cada vegada hi hagi una implicació major d’esportistes d’elit al país a través de diferents accions, com ara la instal·lació de l’equip Avintia Racing o la inauguració del Museu de Jorge Lorenzo, que compta amb una casa a Anyós on entrena sovint, malgrat no ser resident al país. El mallorquí ha deixat clar sempre que ha vingut a Andorra que és un lloc que li encanta i que no descarta tornar a establir-se al Principat. De moment Lorenzo no s’ha instal·lat com a resident, però no seria d’estranyar que arribessin ell o altres pilots en un futur proper.

Andorra atreu Viñales

Andorra atreu Viñales

tracking