ACB Lliga endesa

Remuntada amb sabor de Copa

El MoraBanc remunta en un espectacular partit amb una gran segona part i manté la imbatibilitat al Poliesportiu

De Copa del rei va ser el pas i la remuntada que va fer el MoraBanc ahir en un nou partit a casa que va acabar amb els espectadors marxant contents del Poliesportiu. Els de Joan Peñarroya van imposar-se a una primera part molt sòlida dels malaguenys per mantenir la imbatibilitat.

Tot i això, era difícil preveure un final tan positiu per als tricolors després del primer quart. Un intercanvi de cistelles va protagonitzar el tram inicial del partit, que feia que hi hagués canvis constants en el lideratge del marcador. Però des d’una cistella de Walker a la meitat del primer parcial amb la qual situava el 13 a 13, l’Unicaja va posar la directa i va clavar un parcial de 0 a 10 abans d’acabar el primer temps amb cinc punts de Lafayette i cinc de Waczinsky (13-23). Els malaguenys es mostraven clarament més sòlids davant un MoraBanc que va pagar cares les errades en els llançaments exteriors.

Al segon temps, els tricolors semblava que anaven directes cap a la igualada amb un triple d’Schreiner i cistelles d’Stevic i Navarro (20-25). Però el matx va entrar en una dinàmica d’intercanvi de triples la qual el MoraBanc va acabar perdent i va desembocar en un parcial de 3 a 12 que significava la màxima diferència malaguenya (24-39). A partir d’aquest marcador en contra, els tricolors van lluitar per tornar al partit, però l’Unicaja seguia molt sòlid a les dues bandes de la pista i el bonus de faltes a favor va ajudar a sumar punts des de la línia de personal. Abans del descans, el MoraBanc va poder reduir el marge fins als nou punts (36-47), que podria haver estat inferior si els triples en el primer temps (4 de 16) haguessin entrat.

Però va ser tornant dels vestidors que la reacció va arribar i els tricolors van tornar al marcador gràcies a un parcial de 13 a 3 per arribar al 49 a 50. Els de Peñarroya van estar a prop de l’Unicaja a partir del parcial, tot i que no es va poder posar per davant en el tercer període i només van poder igualar (54-54). No obstant això, en l’última acció del quart, amb el marcador igualat, els àrbitres xiulaven una falta sobre Fogg que permetia posar una mínima diferència a favor dels visitants abans d’encarar els 10 últims minuts (58-60).

Va ser al darrer quart quan finalment es va posar per davant el MoraBanc gràcies a un Schreiner que va començar clavar llançaments exteriors i feia oblidar el desencert inicial (72-68). Walker, amb una esmaixada espectacular, feia la màxima diferència (76-70), malgrat que Nedovic tornava a igualar amb dos triples seguits. La lluita en els triples, però, seguia i després d’un intercanvi Shermadini culminava un dos més un abans que Walker, amb dues cistelles seguides, tornés a fer la màxima diferència, 86 a 80. A partir d’aquí, el MoraBanc va mantenir fins al final les envestides d’un Unicaja que va haver de jugar-se-la provocant personals sense èxit. Els tricolors segueixen imbatuts a casa i estan més a prop de ser a Vitòria.