ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc desconnecta a Saragossa

El MoraBanc torna a desconnectar-se fora d’Andorra i cau davant un Saragossa que domina des del segon quart

El MoraBanc desconnecta a Saragossaacb foto

L’exhibició contra l’FC Barcelona Lassa de la setmana passada podia fer pensar que el joc del MoraBanc a fora de casa milloraria. Però no va ser així. El conjunt tricolor va perdre novament l’energia del Poliesportiu i va desconnectar a partir del segon quart davant un Tecnyconta Saragossa molt endollat durant tot el partit.

Van ser els aragonesos qui es van avançar amb quatre punts seguits de Jelovac. Tot i això, els de Joan Peñarroya van sortir amb un plantejament a l’alçada i s’assemblava més a la versió local. Navarro feia els sis primers punts d’un quart inicial que va ser un intercanvi constant de cistelles. Una màxima diferència de tres punts a favor dels aragonesos (17-14) feia pensar que s’arribaria a un final ajustat. A més, a la conclusió dels primers 10 minuts, la diferència a l’electrònic era de només un punt (17-16).

El MoraBanc va sortir disparat al segon quart, amb bones recuperacions i cistelles ràpides que el van portar a gaudir d’un avantatge de més d’una possessió per primera vegada al partit després d’un contraatac d’Stevic (19-23). Andreu Casadevall no volia sorpreses i va demanar temps mort. L’aturada li va sortir rodona. Juskevicius es va posar l’equip a l’esquena i va exhibir el seu encert exterior amb onze punts d’un parcial de 21-6 a partir del temps mort fins al descans que posava el partit cara amunt per als tricolors tot mirant a la segona part (41-29). La falta d’encert en els llançaments des del perímetre i des de la personal –el MoraBanc va acabar amb un 56% en encert en tirs lliures– van condemnar l’equip en aquesta fase del duel.

A la represa, el conjunt tricolor havia posat la directa cap a la reacció amb dos triples consecutius, un d’Albicy i l’altre de Jelinek. Tot i això, va aparèixer Gecevicius per endollar tres triples seguits i posar els locals encara més lluny (54-38). Peñarroya va demanar temps mort per mirar d’aturar la sagnada exterior i per un moment semblava que ho aconseguia amb un triple d’Schreiner seguit d’un de Burjanadze (56-44). Però novament es quedava en res i el partit estava pràcticament decidit abans d’encara el darrer quart (64-47).

Navarro ho provava novament al començament de l’últim període amb un triple, però va arribar una jugada de sis punts per al Saragossa amb cistella de Fotu, tir lliure de Juskevicius, tècnica a Peñarroya, i un nou triple del lituà. La diferència se’n va anar als 20 punts (70-50), la màxima del partit, i amb tot decidit, els locals van abaixar una marxa. Una de les poques coses a destacar de l’últim quart va ser que l’entrenador del Principat va acabar expulsat amb una segona tècnica. El MoraBanc va sumar una nova derrota fora de casa (90-74), la cinquena en els sis partits que ha disputat com a visitant. Tot i la desfeta, el conjunt tricolor es manté en la setena plaça a la taula. La lluita per la Copa passa ara novament pel Poliesportiu, el dia 27 de desembre contra l’Unicaja.

LES CLAUS

Bona sortida

L’únic moment en què el MoraBanc va tenir un plantejament similar al del Poliesportiu va ser en el primer quart, en què la màxima diferència va ser de només tres punts.

Falta d’encert

El Saragossa va començar a endollar molts punts en tirs exteriors i el conjunt tricolor va deixar escapar molts punts en llançaments lliures de marca i des de la línia de personal.

Intents nuls

Els jugadors del MoraBanc van intentar en repetides ocasions revertir la situació amb petits parcials, però els aragonesos ho anul·laven gràcies al seu clar domini del ritme del partit.