surf de neu

Lluís Marín patina

Els problemes físics, la manca de confiança i errades tècniques a la qualificació deixen el surfista fora de les finals d’avui en l’estrena a la Copa del Món

Lluís Marín patina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lluís Marín va tenir una estrena decebedora a la Copa del Món de surf de neu, ahir a Montafon (Àustria). L’andorrà no va superar la qualificació per a les finals d’avui d’Snowboard Cross després de situar-se en la posició 37a, amb un millor temps de 58’’75 en la segona baixada. 12 centèsimes el van separar del 32è, l’espanyol Laro Herrero, últim a classificar-se entre els que lluitaran avui pel podi.

Marín afrontava la primera Copa del Món de la temporada amb incertesa sobre com respondria a la pista a causa d’una caiguda que el va tenir deu dies al llit amb dolor a l’esquena, que li va tallar la preparació. El surfista no ha fet net de la lesió i ahir li va passar factura. Com també els problemes tècnics per superar uns dels revolts del circuit austríac. Així ho valorava el director tècnic de la FAE, Carles Visa, present a Montafon. “Ha estat una barreja de tot. Falta de confiança, i en això la lesió no ajuda, i també el revolt 5 que se’ns ha ennuegat i en el qual no ha estat bé. És una zona que dóna entrada a un pla llarg i allí ha perdut temps.” Visa reconeixia que “el resultat no ha estat bo, tenint en compte els objectius de la temporada. No podem fallar en moltes proves si volem millorar els resultats de l’any passat, però si en algun lloc havia de fer-ho prefereixo que sigui a la primera Copa del Món. És un toc d’atenció. Ara passarà el Nadal i esperem que quan torni la competició estigui bé i recuperi sensacions”.

Excepcionalitat

La no-classificació de Marín per a les finals és un fet excepcional des que el surfista de la FAE es mesura en igualtat de condicions amb els millors del món, amb dos podis Copa del Món en el seu palmarès i un vuitè lloc a la general de l’any passat. “L’última temporada vam tenir un parell de resultats dolents, a Corea i La Molina, però potser fa quatre anys que no fallava en una qualificació”, recordava Visa,

Lluís Marín, de la seva banda, admetia estar “bastant empre-nyat”. Qüestionat sobre quina explicació trobava al seu paper, el surfista va dir que “és una mica la combinació de tot. No he pogut entrenar tot el que hauria volgut, he fet pocs dies de neu i si a sobre no em trobo bé la confiança ho nota. Costa assimilar aquest resultat quan fa molts anys que sempre estic regularment a les finals. He fet errades, és clar, però el meu estil és anar ràpid tot i fer errades, i avui amb les que he fet m’he quedat fora”. Marín no amagava que “no m’acabo de trobar bé. No vull rebre impactes ni fer moviments molt explosius. El mal d’esquena no es cura així com així. Per sort ara tenim un mes per endavant per solucionar els problemes”.

ESTEVE ÉS CATORZÈ AL PRIMER GEGANT DE LA NORAM CUP

L’esquiador Àxel Esteve va acabar ahir a la nit, hora andorrana, catorzè al primer gegant de la NorAm Cup que es va disputar a Panorama (Canadà). Esteve va marcar un temps de 2’ 49” 68 centèsimes en una pista exigent, a 3’ 07” del guanyador de la prova, Phil Brown de Canadà (2’ 46” 61 centèsimes). Segons els tècnics que van acompanyar l’equip, la cursa va ser molt exigent físicament. Per la seva part, Joan Verdú va quedar fora en la primera mànega, mentre que Xavi Salvadores no va superar la segona.

Per la seva part, l’equip B va disputar a Hemsedal un gegant FIS. El més destacat va ser Arià Missé amb la plaça 43 amb un crono de 2’ 3’” 57 centèsimes, a 6” 31 del guanyador, el noruec Alexander Sannes Thorsen (2’ 24” 26). En la posició número 62 va finalitzar Albert Pérez (2’ 33” 07); en la posició 63 va acabar Àlex Rius (2’ 33” 13 centèsimes); en la posició 69 Joaquim Rodríguez (2’ 33” 89); i en la plaça 70 Pol Suárez (2’ 34” 77). Jan Sasplugues no va acabar la primera mànega.

tracking