Automobilisme sobre gel

Crèdit Andorrà 'salva' les GSeries, que estrenen categoria i format

El campionat constarà de cinc proves i Dorna tornarà a convidar pilots famosos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Crèdit Andorrà ha sortit al rescat de les GSeries, el campionat d’automobilisme sobre gel organitzat per l’Automòbil Club, que pren embranzida amb nova denominació per als propers dos anys (Crèdit Andorrà GSeries), nova categoria monomarca (GS2) i nou format de competició. El trofeu constarà de cinc proves al circuit d’Andorra Pas de la Casa, que es disputaran entre el gener i el febrer de l’any vinent.

“Iniciem una etapa nova, en la qual posem el marcador a zero i començarem la dotzena edició del campionat amb moltes millores que creiem que és el moment d’implantar”, va explicar ahir en la presentació a la seu del patrocinador principal Toni Sasplugas, secretari general de l’Automòbil Club (ACA). A banda del canvi de nom, amb l’entrada de Crèdit Andorrà les GSeries 2017 estrenen nova categoria monomarca, la GS2, que s’afegeix a la categoria reina, la GS. La GS2, gestionada per l’equip PCR Sport, es nodreix dels cotxes anomenats GiAnd Car (Gel i Andorra), prototips, va comentar Sasplugas, que “estan adaptats a la nostra pista i al nostre campionat, que hem desenvolupat els últims dos anys i són una herència dels que participaven a The Duelo”. A la pista hi haurà sis models de GiAnd, que utilitzaran dos pilots per vehicle en règim de lloguer. “És un cotxe nascut per a aquest campionat”, va insistir el secretari general de l’ACA, que ha tancat un calendari amb cinc curses, amb dues jornades d’entrenaments (dissabte vinent i el 7 de gener). Les proves tindran lloc els dissabtes 14 i 28 de gener i 4, 18 i 25 de febrer, amb el 4 de març de data de reserva.

L’Automòbil Club ha remodelat completament el format de competició, que constarà de cinc fases diferents en cada cursa, dues seran Sprint, en què es buscarà el millor temps a una volta, i dues Performance, en què es premiarà la velocitat regular durant sis voltes. Finalment hi haurà una final, amb tots els piltos alhora en pista. En total es disputaran 25 minicurses a les Crèdit Andorrà GSeries, que tenen un pressupost que és de prop dels 100.000 euros, i puntuaran tots els resultats de la temporada, sense haver de descartar-ne cap. “Feia molt de temps que teníem al cap el canvi de format, sempre pensant que sigui atractiu per als pilots”, va assenyalar Sasplugas. Sobre el prototip dels participants, el secretari general de l’ACA va comentar que “aquest trofeu és atractiu per als especialistes en la conducció sobre gel i també és una bona pretemporada per a pilots de ral·lis, circuits o muntanya, amb uns costos ajustats”.

Participants de nivell

L’Automòbil Club ha renovat l’acord amb Dorna Sports, empresa que organitza el Mundial de MotoGP, i s’assegura la presència de pilots de prestigi convidats com en anteriors edicions en què han participat els germans Espargaró o Marc Márquez. Sasplugas no amaga que la participació de pilots famosos converteix les Crèdit Andorrà GSeries en “un campionat global. Hi haurà pilots de Qatar, de Malàisia... de tot arreu”.

Crèdit Andorrà 'salva' les GSeries, que estrenen categoria i format

tracking