Verdú ho torna a fer

L’esquiador repeteix victòria a la NorAm Cup del Canadà un any després de guanyar en aquesta mateixa competició

Joan Verdú tasta la Copa del Món amb una bona actuació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Verdú va fer que l’himne d’Andorra tornés a sonar al Canadà la matinada del diumenge (hora andorrana) sumant un nou triomf i podi en aquest inici de curs per a la Federació Andorrana d’Esquí (FAE). L’esquiador del Principat es va imposar al supergegant de la NorAm Cup a l’estació de Panorama un any després d’haver fet el mateix a la prova canadenca, tot i que la temporada passada va guanyar la prova del gegant. Aquell resultat va ser històric per a l’esquí andorrà ja que Verdú va sumar 6,40 punts FIS, la millor xifra mai assolida per un esquiador masculí.

Etiquetes:

Aquesta vegada, el corredor de la FAE va tornar a fer brillar l’esquí del Principat i, malgrat no millorar la puntuació de l’any passat, es va quedar a prop de tornar a fer història en aquest apartat. Diumenge va sumar 9,90 punts FIS, tot i que la seva actuació va ser digna d’igualar o millorar aquell resultat ja que l’andorrà va vèncer el supergegant marcant un temps d’1’20’’53, deixant a mig segon el segon i tercer classificats, els canadencs Brodie Seger i James Crawford. Tot plegat l’ajudarà novament a tenir més opcions de cara les proves de Copa d’Europa, les quals té marcades com a màxims objectius de la temporada, tal com va explicar en la presentació oficial del curs el mes passat.

El director tècnic de la FAE, Carles Visa, també recordava ahir en declaracions al Diari que la competició continental és la prioritat, però no amagava la satisfacció per aquest nou triomf de Verdú. “Estem molt contents perquè hagi tornat a guanyar i sobretot el que esperem és que quan arribi a la Copa d'Europa estigui igual de fort i pugui començar a marcar punts”, explicava Visa. El director tècnic hi afegia que no per haver guanyat l’any passat a la NorAm Cup era d’esperar que Verdú tornés a vèncer aquest any, tot i que la participació era similar. “Amb el Joan mai se sap, però sabem la qualitat que té. Tot i això, l’objectiu prioritari segueix sent fer els deures a la Copa d’Europa. Aquest resultat és clau per estar més a prop dels de dalt per la rebaixa de punts que li permetrà tenir millor dorsal de cara a la Copa d’Europa”, exposava Visa, que hi afegia que el triomf a Panorama “sabem que li anirà bé”.

En aquest sentit, Verdú sumava a la setena llista de la FIS un total de 14,64 punts i estava situat en la 78a posició del rànquing de supergegant. Amb aquest resultat millorarà la puntuació així com la seva posició al rànquing FIS de l’especialitat i per tant podrà estar millor situat a les sortides de les proves de Copa d’Europa.

A punt de tornar a guanyar

Al supergegant de la matinada de diumenge de la NorAm Cup també hi va participar l’andorrà Kevin Courrieu, que no va poder tenir el ritme de Verdú i va finalitzar en la 48a posició amb un temps d’1’24’’43, quedant a 3’’90 del seu company de la FAE.

Courrieu i Verdú han tingut una nova oportunitat de sumar un resultat positiu a la NorAm Cup aquesta matinada, juntament amb Marc Oliveras i Matías Vargas. Els quatre membres de l’equip masculí de la FAE disputaven el supergegant de la NorAm Cup a Panorama, prova que al tancament d’edició liderava Verdú, quan havien baixat els 25 primers esquiadors. L’andorrà havia marcat un temps d’1’17’’76, quedant el segon classificat provisional, el canadenc Brodie Seger, a 0’’75. Tercer era el nord-americà Christianson, a 0’’94. Els altres andorrans no havien començat la baixada.

MARÍN ES FIXA EL TOP-5 I ASSOLIR "UN O DOS" PODIS EN UN CURS AMB MUNDIAL

Lluís Marín va marxar ahir a Montafon (Àustria), on a partir de dijous disputarà la primera prova de la Copa del Món del curs. Per al surfista de neu no ha estat una pretemporada fàcil. Fa un mes va patir una forta caiguda que el va deixar 10 dies al llit amb dolor a l’esquena i arriba a aquesta primera cursa amb la incertesa de saber si estarà totalment recuperat físicament. “No m’he pogut comparar amb els altres però estic confiat”, exposava Marín sobre la lesió, i afegia que “tinc l’experiència per afrontar la temporada amb garanties”.

L’objectiu del curs és “millorar el Top-8 que va assolir l’any passat”, segons indicava el vicepresident de la FAE, Josep Maria Raméntol. L’andorrà es va fixar el Top-5, malgrat que per poder aconseguir aquest “difícil objectiu” és conscient que haurà d’assolir “un o dos podis i si és una primera posició, millor”. A mitjan març hi ha el Campionat del Món de Sierra Nevada, on Marín tindrà una nova oportunitat de destacar com ha fet en les darreres edicions. “Al Mundial s’hi va per a totes. Crec que tinc el nivell per fer podi. L’objectiu és apuntar a dalt”, assenyalava.

Per altra banda, Maeva Estévez també s’està recuperant d’una lesió, en el seu cas al genoll, i no entrarà en acció fins al gener, amb les finals de les Copes d’Europa en ment. “De moment l’objectiu és poder tornar a la competició i quan hi sigui ja veurem el meu nivell”, va comentar Estévez.

Verdú ho torna a fer

tracking