ACB Lliga Endesa

L'altre repte... batre el Barça

Després que Ferran Teixidó culmini els 17K s’encetarà el desafiament del MoraBanc de trencar una ratxa de 10 derrotes seguides contra el Barça

L'altre repte... batre el Barça

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Poliesportiu d’Andorra viu dos desafiaments. D’una banda, Ferran Teixidó culminarà abans del partit el repte solidari dels 17.000 metres de desnivell iniciat divendres passat als esglaons del Poliesportiu per recaptar diners per evitar la mort de nens per causes que es podrien prevenir. Teixidó, però, no va estar sol, i ahir a la tarda la plantilla del primer equip del MoraBanc al complet va acompanyar l’atleta andorrà abans del seu entrenament a les instal·lacions per preparar el duel contra el Barça. Un duel que suposa un repte particular per a l’equip del Principat ja que aspira a trencar una ratxa de deu der­rotes consecutives contra els blaugrana. Des que els andorrans juguen a la màxima competició del bàsquet espanyol s’han trobat en dotze ocasions amb un balanç de deu triomfs catalans i dos d’andor­rans. Tot i que el conte va començar bé per als del Principat, que es van imposar les dues primeres vegades que es van veure les cares. La temporada 1992-1993 (aleshores no es disputaven necessàriament dos partits entre els equips) el Festina Andorra va guanyar a casa 86 a 80 contra l’FC Barcelona Banca Catalana. La temporada següent, la del 1993-1994, el conjunt entrenat per Edu Torres va aconseguir anar-se’n del Palau Sant Jordi amb un triomf al sarró, 81 a 97. Des d’aleshores el conte ha esdevingut un malson que dura més de vint anys sense gua-nyar els culers.

Des del retorn a l’ACB s’han trobat amb els catalans en quatre enfrontaments de lliga regular, sempre amb derrota andorrana. La temporada 2014-2015 per 56 a 71 a principi de gener del 2015, i la segona en el dar­rer partit d’aquella temporada per 74 a 84 al Palau. Durant la temporada 2015-2016 també es van conrear dues desfetes: 66 a 89 i 84 a 79. En les dues darreres visites que els tricolors han fet al Palau sempre han encaixat la mateixa quantitat de punts: 84. A banda, també s’han trobat dues vegades a la Lliga Catalana més dos amistosos on el conte no va tenir un final diferent.

tracking