ACB LLIGA ENDESA

Remuntada sense recompensa al final

El MoraBanc transforma un desavantatge de -21 en un -1 en l’últim quart, però no acaba rematant l’Estudiantes

Remuntada sense recompensa al finalEduardo Candel / ACB photo

A res es va quedar el MoraBanc Andorra de culminar una remuntada èpica al Barclaycard Center, precedida per uns 30 minuts horrorosos en què l’Estudiantes va dominar el duel.

El conjunt tricolor va sortir des de l’inici fallant els tres primers llançaments, alguns dels quals lliures, i ho va aprofitar el Movistar per agafar el primer avantatge del partit amb un 2+1 d’Edwin Jackson. Aquest era, però, el preludi de l’espectacle de Giorgi Shermadini. Vuit punts seguits del georgià empenyien el MoraBanc, que no va disposar de Nacho Martín al final, a no perdre el fil dels locals, més encertats. David Walker obligava Salva Maldonado a demanar temps mort amb un triple que apropava el MoraBanc a tres (18-15). Aquesta aturada va servir als madrilenys per agafar embranzida en el tram final del primer quart, en què es va notar l’absència de Shermadini, que estava descansant a la banqueta, i el marge al primer quart se’n va anar fins al +8 (27-19).

Jamar Wilson i un tir lliure de Jackson feien sobrepassar la bar­rera dels 10 punts a l’inici del segon. Shermadini, però, intentava remar de l’equip malgrat trobar-se gairebé sol, fent 10 dels 16 punts tricolors al segon parcial. Arribava al descans amb unes estadístiques d’escàndol: 18 punts, 11 rebots,12 de 12 en tirs lliures i 32 de valoració (tot el MoraBanc en sumava 38). Els tricolors es van apropar a tres punts (32-29), però amb un parcial de 17-6 es va arribar al descans amb un clar 49-35.

La reacció no es va donar a la represa, més aviat al contrari. Era a l’Estudiantes a qui li sortia tot davant un MoraBanc que no trobava la manera de ficar la pilota dins amb regularitat. Jackson va aparèixer anotant 10 punts en aquest parcial. L’efectivitat del MoraBanc seguia sense donar senyals de vida. A més, Shermadini va calmar-se i ho aprofitaven els locals per marxar encara més. Un dos més u de Jaime Fernández als instants finals del tercer quart deixava el partit vist per a sentència (74-53).

O això semblava, ja que a l’últim quart va ressorgir el conjunt tricolor, i de quina manera. En només cinc minuts, tot el que li havia sortit a l’Estudiantes va deixar-ho enrere i el MoraBanc va clavar un parcial de 0-16 per col·locar-se a dos punts quan faltaven tres minuts per acabar. Tornava l’emoció en un final de bojos. Els tricolors van poder afrontar els últims vuit segons amb dos tirs lliures de Burjanadze amb tres a sota en el marcador. El georgià va ficar el primer i va fallar el segon expressament, agafant ell mateix el rebot. Va assistir la pilota a Walker, que en el llançament va rebre una possible falta d’un defensor local. Els àrbitres no van xiular res i el partit es va acabar amb un 85-87.

El MoraBanc segueix sense ser sòlid com a visitant, però la setmana que ve mirarà de recuperar-se al Poliesportiu en el duel amb el Barça Lassa.

LES CLAUS

La defensa

Durant 30 minuts, l’Estudiantes va ser capaç de dominar el MoraBanc, que no va estar sòlid al darrere i es va transformar en incertesa al davant. Els tricolors van tenir 3 quarts dolents.

Shermadini

El pivot georgià va remar de l’equip ell sol durant tota la primera part, i malgrat afluixar a la segona, va tenir xifres d’MVP: 21 punts i 16 rebots per sumar un total de 39 de valoració.

falta dubtosa

Si els àrbitres haguessin xiulat una falta sobre David Walker en el tram final, el desenllaç podria haver estat un altre. En directe va semblar clara, però a les repeticions era dubtosa.

EL VESTIDOR

A. C. - Madrid -enviat especial-

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“No podem començar així”

El tècnic del MoraBanc Andorra, Joan Peñarroya, no amagava la decepció per la derrota en la roda de premsa posterior al partit, en la qual admetia uns 30 primers minuts molt dolents dels seus. “Som un equip que no ens podem permetre començar un partit a fora com ho hem fet avui [ahir per al lector], sobretot en defensa”, lamentava l’entrenador del conjunt tricolor. L’únic punt de satisfacció per a ell era la gran reacció del darrer quart, la qual indicava que va ser “més per mèrit nostre” que per una badada del rival. “Hem pogut reduir un desavantatge de 21 punts i fins i tot hem tingut opcions de gua-nyar. Hem jugat millor i hem fet una defensa molt diferent”, deia.

Peñarroya es va referir també a les derrotes fora de casa. Va recordar novament que “guanyar com a visitant és molt complicat en aquesta lliga”, i hi afegia que “som un equip nou en període d’aprenentatge”.

Sobre l’acció polèmica del final del partit, Peñarroya, que es va dirigir molt emprenyat al túnel de vestidors, va mostrar-se calmat. “No ho sé [si ha estat falta]. És igual, perquè els àrbitres no ho han xiulat i no canviarà res, però a mi m’ha semblat que hi havia falta en directe.”

EL RIVAL

Salva Maldonado

“Ens hem cagat durant cinc o sis minuts”

El tècnic del Movistar Estudiantes feia dues valoracions del partit del seu equip. “Hi ha hagut dos partits diferents. Un en què hem estat 30 minuts molt bé i un altre en què hem començat a perdre pilotes i la tendència ha canviat”, explicava Maldonado, que no tenia pèls a la llengua per acceptar que “ens hem cagat durant cinc o sis minuts”, sobretot, segons l’entrenador, perquè “el MoraBanc també ha fet mèrits, corregint els errors i estant encertats”. El tècnic català no va voler valorar l’última acció del partit.

ELS JUGADORS

B. Burjanadze, Aler pivot del MoraBanc

“Ens costa arrencar”

“Fora de casa ens costa arrencar i hem de sortir més agressius”, analitzava l’aler pivot georgià, que indicava que “en l’últim quart hem estat com hem volgut”, però acceptava que “no hem d’oblidar tota la primera meitat”.

David Walker, Aler del MoraBanc

“He sentit que em tocaven”

El nord-americà va ser qui va rebre la falta dubtosa final i va dir que “he notat contacte a la meva mà”, tot i que l’aler va explicar que “l’àrbitre no ho ha vist així”, i hi afegia que “hau­ríem d’haver estat millor durant els primers 30 minuts”.