futbol

Mourinho, acusat d'enganyar Hisenda

Els advocats van sumar un milió d’euros ficticis de despeses per pagar menys

Mourinho, acusat d'enganyar Hisenda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’etapa de José Mourinho al capdavant del Reial Madrid segueix fent omplir pàgines de diaris. Ara no per qüestions esportives, sinó per temes relacionats amb Hisenda. Segons publicava ahir el rotatiu El Mundo, fruit de documents aconseguits per Football Leaks, el tècnic portuguès hauria protagonitzat un engany fiscal d’un milió d’euros que li hauria fet pagar menys impostos entre els anys 2010 i 2013.

Segons la investigació, els advocats de Mourinho, ara entrenador del Manchester United, haurien fet creure a Hisenda que l’empresa offshore del portuguès (Koper) al paradís fiscal de les Illes Verges Britàniques havia tingut unes despeses que en cap cas eren certes. En aquest sentit, en la negociació amb l’Agència Tributària espanyola, els advocats van incorporar unes despeses inexistents de més d’un milió d’euros. El fisc, que va tancar el cas sense veure indicis de delicte, va acceptar aquest moviment milionari, quan en realitat en els tres anys –del 2010 al 2013– el cost de serveis de la societat va ser de menys de 100.000 euros.

A conseqüència d’aquestes maniobres, el 3 de juliol Hisenda va imposar a Mourinho el pagament de 2,1 milions d’euros, un 20% dels gairebé 12 milions que va ingressar i menys de la meitat dels cinc milions estimats inicialment pels advocats del tècnic que hauria de pagar.

Segons el diari britànic Sunday Times, la Hisenda britànica també podria iniciar una investigació fiscal sobre el tècnic del Manchester arran de les informacions aparegudes els darrers dies.

LAUDRUP, SOSPITÓS D'ENRIQUIR L'AGENT QUAN FIXAVA

Les comissions que genera el mercat de fitxatges també han quedat al descobert a Football Leaks. Segons publica El Mundo, Michael Laudrup va enriquir el seu representant, Bayram Tutumlu, mentre era entrenador del Swansea, del 2012 al 2014. L’exjugador de Barça i Madrid hauria arribat a un acord amb Tutumlu per beneficiar-se amb les comissions dels fitxatges del club gal·lès. En aquest sentit, s’apunta que el representant turc hauria guanyat fins a 4,3 milions amb set fitxatges gràcies a acords secrets per emportar-se la major part de la comissió. El Swansea, que ho va descobrir, va acomiadar Laudrup, que ho nega tot, i va tallar relacions amb Tutumlu.

tracking