esquí de muntanya

La Copa d'Andorra creix i arriba a les deu proves

A la quinzena edició estaran representades quatre disciplines

La Copa d'Andorra creix i arriba a les deu proves

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), juntament amb tots els clubs organitzadors, va presentar ahir el calendari per a la Copa d’Andorra 2017. La principal novetat és que en aquesta quinzena edició hi haurà un total de deu proves, tres més que l’any passat. A més, hi hauran representades quatre disciplines d’esquí de muntanya i es faran quatre verticals, tres individuals, dues proves per equips i un esprint. “Penso que així s’enriqueix la competició”, va indicar el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, sobre aquesta novetat.

La Nocturna del Pas de la Casa obrirà un any més la Copa d’Andorra, el 10 de desembre vinent, mentre que la Soldeu Sprint clourà el curs el 17 d’abril. Enmig, destaquen la introducció de l’Skimo6, la cursa per equips de 30 quilòmetres, al calendari en la seva segona edició. El punt fort serà novament la Font Blanca, que aquest any tindrà la principal novetat que els competidors de la Copa del Món i els de la d’Andor­ra correran separadament tant la individual, el 21 de gener a Arcalís, com la Vertical, el 22 a Arinsal. Així, els esquiadors de l’equip nacional no podran puntuar a la Copa d’Andorra a les curses de Vallnord i només ho podran fer per al circuit mundial. D’aquesta manera, la FAM segueix els paràmetres marcats per la Federació Internacional.

De totes maneres, aquest contratemps no afectaria els esquiadors de la Copa del Món en cas que vulguin lluitar pel títol andor­rà, ja que per a la classificació final comptaran els cinc millors resultats i s’eliminaran la resta. “Així li donem més vida a la Copa fins a l’última prova”, va dir Ferrari.

A més, la FAM ha encarat el nou calendari als joves. Amb l’increment assolit en competidors l’any passat, les curses del calendari tindran un recorregut pensat per a les categories de base, amb l’objectiu de potenciar-la més.

tracking