Curses de muntanya

Canvis a la copa del món

Ferran Teixidó es troba de sorpresa que les Skyrunning World Series no inclouen les verticals per al 2017 i que es prepara un nou circuit encara per definir

Canvis a la copa del món

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cop d’efecte a les Skyrunning World Series. La International Skyrunning Federation (ISF) va presentar ahir el calendari de curses per al 2017 i els múltiples canvis que tindrà el format de la competició de l’any vinent, amb més curses, noves categories i més diners en premis. La modificació més significativa, però, és que les curses de quilòmetre vertical, en les quals Ferran Teixidó ha assolit dos podis a la general els dos últims anys, ja no formaran part de les World Series i tindran un nou circuit, amb un calendari que encara s’ha d’especificar.

Segons fonts de la Federació Espanyola d’Esports de Munta­nya i Escalada, aquest nou circuit estarà gestionat per l’empresa SkyMan, sota el paraigua de la ISF, i en pocs dies presentarà el calendari de verticals i la nova reglamentació que regirà les curses. De moment es desconeix, però, quin pes i reconeixement tindrà en l’àmbit internacional el nou format. En aquest sentit, tant els corredors de l’equip nacional com des de la Federació Andor­rana de Muntanyisme (FAM) es van mostrar sorpresos per aquesta mesura adoptada per la ISF. “No ens han avisat. Seria una llàstima que ho deixessin de banda perquè el quilòmetre vertical estava creixent”, va indicar el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, que espera poder posar-se en contacte amb l’ens internacional per poder aclarir quina direcció prendrà la disciplina.

“Ens ha sorprès molt, tant a nos­altres com a altres companys de fora. No sabem quin reconeixement tindrà aquest circuit paral·lel, però aquesta modalitat està molt ben vista i hi ha molts cor­redors d’alt nivell i marques de material esportiu encarats exclusivament al vertical”, comenta Teixidó, que espera que no es deixi de banda. L’andorrà no descarta fer un canvi de rumb segons el format d’aquest nou circuit, que de moment és una incògnita. “Podria mirar de fer l’Sky Classic, però a la meva edat no gaudeixo la baixada i no m’afavoreix gaire”, explica. Malgrat tot, Teixidó esperarà fins a saber més detalls per prendre una decisió.

Un altre corredor nacional, Marc Casal, que en aquest cas competeix en les Sky Classic, també es mostrava desconcertat a causa del canvi. “També ens afecta indirectament als d’Sky Classic. No s’entén gaire que deixin a part el vertical i facin un campionat paral·lel, però haurem d’esperar per veure com és”, assenyala Casal.

Cita andorrana

Pel que fa a la resta de categories, hi haurà un augment considerable de proves, a més de la la introducció de les Extreme Series i les Ultra Series. Les Sky Classic passaran de les vuit curses disputades el 2016 a les onze el 2017, entre les quals hi ha l’SkyRace Comapedrosa, que seguirà per segon any al circuit de Copa del Món. La prova, de 21 quilòmetres, es realitzarà el 30 de juliol.

De cara a la classificació general, els cinc millors resultats de les Sky Classic, els dos d’Extreme i els tres d’Ultra puntuaran, mentre que la resta de resultats no es tindran en compte. A més, es repartiran 60.000 euros entre els guanyadors i les proves de més prestigi comptaran un 20% més que la resta.

EL REPTE DELS 17K, LA NOVA 'BOGERIA' DE TEIXIDÓ AMB L'UNICEF I EL MORABANC

Ferran Teixidó intentarà cobrir un desnivell de 17.000 metres a les escales del Poliesportiu d’Andorra per complir El repte dels 17K. L’any passat, el corredor andorrà ja va pujar l’equivalent del cim de l’Everest (8.848) i aquest pràcticament doblarà l’esforç amb l’objectiu de recaptar més diners en favor de l’Unicef.

Cada dia moren 17.000 nens al món per causes que es podrien evitar i justament en aquesta xifra s’inspira el repte solidari. “L’important és conscienciar la gent. No és un repte personal, sinó solidari”, recalcava Teixidó, com ja va fer en la seva aventura l’any passat.

El corredor començarà a pujar escales divendres vinent a les 19 hores i es preveu que acabi el diumenge pels volts de les 17.45 hores, just abans del partit del MoraBanc contra el Barça Lassa. Només descansarà per alimentar-se, dormir i quan hi hagi algun entrenament de l’equip de bàsquet. En total, farà un total de 1.308 repeticions des de la part de dalt del Poliesportiu fins a baix per complir l’objectiu dels 17 quilòmetres de desnivell.

La manera per recaptar fons serà novament a partir dels relleus. D’una banda, hi haurà els VIP, que aportaran 100 euros i acompanyaran en algun tram Teixidó. Per aquest repte, però, es vol incidir en els relleus populars, que podran donar la quantitat que desitgin i acompanyar el corredor en el repte solidari. “No es tracta de demostrar que la gent està en forma, sinó que és solidària”, va recordar Teixidó.

tracking