Esquí de muntanya

Xavi Areny lidera l'equip nacional d'esquí de muntanya

Les cinc proves de la Copa del Món i el Mundial de Transcavallo, les fites de
la temporada

Xavi Areny lidera l'equip nacional d'esquí de muntanyaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va presentar ahir l’equip nacional d’esquí de muntanya, que tindrà com a punta de llança en categoria sènior Xavi Areny i que integren en total dotze corredors. Maria Fargues serà l’única representant femenina després de la retirada prematura d’Inka Bellés. L’equip, com va avançar el Diari, l’integren en sèniors Areny, els germans Joan i David Albós i Jordi Solé. En categoria espoir –sense el retirat Jaume Planella– competiran Marc Font i Euan Prieto, mentre que els júniors seran David Pérez, Sergi Casabella, Arnau Soldevila, Martí Torregrosa i Diego Cancelos.

L’equip tècnic es manté respecte a l’any passat, amb Marc Pimienta de seleccionador, Ferran Vila i Xavi Comas, de tècnics de l’equip sènior i del júnior, respectivament, i el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, com a suport logístic. L’equip compta amb un departament mèdic format per Bernat Escoda, Alícia Aleix (preparadora mental) i Alba Reguant (dietista). “Res de tot això no tindria sentit sense els corredors, que entrenen, treballen i lluiten per fer el que fan. Els atletes són el centre de tot”, assegurava Jaume Esteve, president de la FAM.

Xavi Areny s’agafava amb tranquil·litat el fet de ser qualificat pel seleccionador com a “punta de llança” de l’equip. En aquest sentit, el corredor va comentar que “és cert que la temporada passada vaig estar al davant en curses individuals, però a les verticals en canvi estic a la cua. El meu objectiu seran les individuals i els esprints a la Copa del Món i el Mundial”. Areny indicava ahir que s’havia preparat millor que l’any passat i creu que “encara estic progressant, no em trobo estancat”.

Les cinc Copes del Món, començant el 21 de gener per la Font Blanca, i el Mundial de Transcavallo (Itàlia) són les fites del calendari de l’equip. Per Areny, l’objectiu marcat pel seleccionador serà que “consolidi els 25ns llocs que va fer la temporada passada i la Maria Fargues hauria d’estar entre les deu primeres i a poder ser fer algun sisè”.

Dos satèl·lits

La FAM compta amb dos corredors que convidarà a participar en algunes curses. Un és Gerbert Martín, del Pas de la Casa, que buscarà fer-se un lloc a l’equip l’any vinent, i l’altra és Sophie Dusautoir. L’experimentada corredora està preparant la part inicial de la temporada, “sense cap compromís i sense pressió”, matisava Jaume Esteve. Marc Pimienta va explicar que Dusautoir competirà en principi en la Nocturna del Pas de la Casa i en unes curses a Boí, i que participarà en la vertical de la Font Blanca. A partir d’aquí es mirarà com es troba, si ho pot compaginar amb la família i la feina i s’estudiarà si fa més proves.

Xavi Areny lidera l'equip nacional d'esquí de muntanya

tracking