ACB Lliga Endesa

Un MoraBanc inconsistent perd a Fuenlabrada

Un MoraBanc inconsistent suma la tercera derrota en un partit en què cedeix massa davant un rival que s’hi jugava la vida

Un MoraBanc inconsistent per a FuenlabradaACB PHOTO / E. COBOS

El MoraBanc Andor­ra, després de perdre amb el Fuenlabrada 85 a 73, es va quedar ahir sense el triple premi que podia aconseguir al Fernando Martín si marxava cap a Andorra amb un triomf al sarró. Primer es va tornar a fer visible que a domicili no mostra el mateix nivell que al Poliesportiu d’Andorra. Després, amb aquesta derrota continua sense vèncer al Fernando Martín per tercera temporada consecutiva. I finalment, un triomf hauria suposat signar la millor arrencada de la seva història a l’ACB.

El Fernando Martín va escalfar l’ambient des de l’inici. I això es va traslladar al joc. Tot i començar dominant els andorrans, ràpidament els homes de Cuspinera van prendre’ls la batuta amb transicions ràpides que acabaven en triple: 1 de Cruz, 2 de Wear i 2 seguits de Paunic per posar el 26 a 14 (màxim avantatge local) a falta d’un minut per al final del primer període. Els tricolors es fonien intentant solucionar la papereta amb accions individuals, i va ser David Navarro, amb una safata i un tir espectacular al final de possessió, qui va maquillar un xic el resultat amb els 10 primers minuts exhaurits (28-17).

El primer quart va ser d’aclimatació i el segon temps, per a la remuntada. L’heroi del final del primer temps, Navarro, més Burjanadze, van reduir a 7 la distància. Després d’una tècnica a Oliver Stevic –exjugador del Fuenlabrada–, Shermadini va imposar la seva superioritat a la zona i tot va començar a rutllar quan les pilotes passaven per les seves mans (32 a 29) amb 5’15” per arribar al descans. Walker (tercer millor jugador de la lliga des del triple), amb una jugada marca de la casa va fer l’empat (32 a 32) i Schreiner va posar el MoraBanc una altra vegada per davant (34-35). Després d’un intercanvi de cistelles el duel va arribar al descans sense propietari (41-44).

En el tercer quart, Joan Peñar­roya va intentar provar sort amb la connexió Albicy-Shermadini, però Cuspinera va fer els deures i va frustrar aquesta simbiosi francogeorgiana, vital per als andor­rans. Un quart d’espessor tricolor, amb només 9 punts davant els 21 del rival, en què les nombroses pilotes perdudes (5) a causa de la falta de connexió i idees van donar ales als rivals, que van tornar a posar terra pel mig (62 a 53).

Últim quart per endavant i molta feina a fer. Burjanadze va esdevenir una assegurança de vida en rebot i en atac. Es creia en la remuntada però els minuts passaven i l’electrònic continuava sota domini madrileny (69-66) a falta de 5’ per a la conclusió. Els andorrans feien la goma mentre s’exhauria el temps. Els dos conjunts van cometre errades no forçades que van convertir el darrer tram en un entrebanc constant, sobretot per als andorrans, que no trobaven la tecla. El rival, que s’hi jugava la vida i va afrontar el matx com una final,va lligar en curt en els darrers minuts els visitants per aconseguir una victòria (85-73) que li dóna una mica d’oxigen en les darreres posicions de la classificació.