Automobilisme

L'ACA presenta unes GSeries més competitives

L’organització busca pilots més complets amb un sistema de puntuació diferent mentre mira de tancar el pressupost

L'ACA presenta unes GSeries més competitivesJASS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Automòbil Club d’Andorra (ACA) ja ha concretat el format de la 12a edició de les GSeries, que enguany tornarà a tenir cinc curses en cinc dates diferents entre el gener i el febrer, a més de la GZero, l’assaig general, programat per al 17 de desembre. El que sí que es mantindrà seran les dues categories, Protos G i Turismes G, i seguirà havent-hi alguna cursa en sentit contrari.

La principal novetat per a aquest any és l’augment de les possibilitats de puntuar per als pilots. L’ACA ha introduït les mànigues Sprint Series i Performance Series, que es realitzaran per partida doble cadascuna i a efectes de puntuació tindran el mateix valor que les finals. A les Sprint, els pilots tindran sis voltes per marcar el millor temps en un gir. A les Performance també es completaran sis voltes i la classificació s’establirà en funció del temps total dels sis girs al circuit. “Té tot el mateix valor perquè entenem que qui guanyi les GSeries ha de ser un pilot complet”, explica el secretari tècnic de l’ACA, Toni Sasplugas. Per tant, es premiarà qui sàpiga gestionar de la mateixa manera la velocitat pura a una volta, la regular durant sis voltes i la lluita per defensar la posició en cursa. A més, a diferència dels anys anteriors, les cinc proves comptaran per a la classificació final del campionat.

La renovació de l’acord amb Pirelli, subministrador dels pneumàtics, permet que l’ACA compti amb la part del pressupost per tirar endavant les GSeries, tot i que encara es busca una part per acabar de tancar-lo. “Entenem que és un campionat interessant i som optimistes”, apunta Sasplugas respecte a la possibilitat de trobar patrocinadors que permetin completar el pressupost.

tracking