ACB Lliga Endesa

Que segueixi la festa

El MoraBanc busca allargar la imbatibilitat a casa contra un Obradoiro que només ha guanyat dos partits

Que segueixi la festaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra, crescut en l’autoestima per la gran arrancada a la lliga, intentarà avui que segueixi la festa al Poliesportiu davant el Rio Natura Monbus Obradoiro (21 h). Els de Joan Peñarroya només han celebrat victòries com a local (quatre) i volen allargar la ratxa davant un equip que se li ennuega històricament. I és que l’Obradoiro ha guanyat sempre el MoraBanc en els quatre partits que els ha enfrontat les dues últimes temporades. Enguany, però, els dos equips arriben amb dinàmiques oposades i amb els de Moncho Fernández havent guanyat només un partit com a visitant, a Manresa (78-82). Tot i això Peñarroya alertava ahir del perill de l’Obradoiro i de pensar que és el rival més feble que fins ara ha passat pel Poliesportiu. “Que ningú s’esperi un partit plàcid perquè s’equivocarà. No estic d’acord a parlar de rivals febles ni hòsties d’aquestes. Som l’Andorra. És cert que anem 5-2, però a vegades sembla que som els Lakers i som l’Andorra. Si fem bé les coses tindrem bastantes possibilitats de guanyar. Ara bé, si ens passa pel cap que és el rival més fluix, l’hòstia serà tremenda. Peus a terra. Som el que som, amb ambició màxima, això sí.”

Irregularitat dels gallecs

Sobre el xoc d’estils que es produirà al parquet amb un MoraBanc que juga a moltes possessions i joc ràpid i un Obradoiro que prefereix mastegar més les jugades, Peñarroya va indicar que “al final la forma de jugar m’és igual si guanyem. Ens adaptarem al partit que toqui i lluitarem fins a l’última possessió per guanyar. Juguem contra un rival complicat i haurem de saber patir per aconseguir la victòria”. El tècnic català va assenyalar sobre el rival que “és un equip amb una plantilla interessant. S’està mostrant irregular, potser per tenir molts jugadors nous o per les lesions dels exteriors, però és una plantilla ben feta, ben entrenada i que competeix. Tenim experiència contra ells i no ens ha anat gaire bé”. Peñarroya va mostrar-se satisfet pel retorn a ple rendiment d’Oliver Stevic, cosa que ha fet guanyar qualitat als entrenaments. També destacava el retorn del pivot serbi Beqa Burjanadze, qui igual que Peñarroya parlava amb cautela sobre l’Obradoiro. “És clar que si volem jugar la Copa del Rei hem de guanyar aquests partits, però si pensem que el rival només porta dues victòries segur que perdrem. Hem de sortir concentrats i motivats des del primer segon”.

El tècnic visitant Moncho Fernández no va escatimar elogis cap al MoraBanc: “és un equip que ha fet una pujada a l’escalafó. Ho està fent francament bé i hi ha estadístiques que ho demostren: són el segon equip en valoració i el quart que més anota. Serà un partit que ens exigirà molt, segur. L’Andorra és un equip molt complet i rodó. Serà una batalla de ritme”.

MAL RIVAL

L'OBRADOIRO SEMPRE AIGUALEIX EL COMIAT D ELA TEMPORADA A CASA

L’Obradoiro, que ahir va entrenar al Poliesportiu, s’ha especialitzat a aigualir els finals de temporada del MoraBanc a casa. La casualitat ha fet que les dues lligues anteriors l’equip gallec hagi visitat sempre Andorra en la jornada 33, la penúltima, i hagi fet el camí cap a Santiago de Compostel·la amb la victòria al sarró. La temporada 2014-2015 els gallecs van guanyar per 65-74, amb Waczynski de màxim anotador (16 punts) i l’any següent va ser Bendzius, amb 23 punts el botxí dels andorrans, que van cedir per 74-84.

EL MORABANC TANCA AMB UN SUPERÀVIT

El BC Andorra va celebrar ahir en segona convocatòria la junta d’accionistes, en la qual els assistents van donar llum verd als comptes del club. Segons la presentació feta pel president, Gorka Aixàs, el club va tancar l’exercici 2015-2016 amb 10.339 euros de superàvit –l’anterior va ser de prop de 5.000–, i el consell d’administració va rebre el suport dels assistents per aprovar un pressupost de 4,4 milions d’euros per a la temporada en curs. D’aquests, dos milions van destinats al pagament de les fitxes dels jugadors del primer equip.

En la junta, Aixàs va presentar el balanç esportiu del club, amb les classificacions de tots els equips, sense comptar l’Escola de bàsquet, que mou uns 250 jugadors. En total, són 13 equips més el de lliga EBA, que van jugar la temporada passada fins a 350 partits, 70 més que l’anterior.

D’altra banda, el BC Andorra ha regularitzat la seva situació en el cens per poder votar a les eleccions a la Federació Catalana, programades per al dissabte 26. El club andorrà era un dels 167 que no tenien actualitzada la informació sobre l’entitat al registre de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat i quan fa un parell de setmanes se’ls va informar de la situació van actualitzar les dades i podran votar un dels tres aspirants: Joan Fa, Joan Carles Mitjana i Pere Francitorra.

En un altre ordre de coses, Lleida organitzarà el Campionat d’Espanya cadet, que s’havia fet els dos últims anys entre la Seu i Andorra, que no podien repetir.

tracking