Bàsquet

Un inici per fer somiar

El MoraBanc és cinquè a la classificació i amb 5 triomfs i 2 derrotes ha signat la millor arrencada des de la temporada 1993-1994

Un inici per fer somiarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra viu un moment dolç en aquest inici de temporada. En la vuitena jornada de la seva setena campanya a l’ACB, el conjunt andorrà se situa a la cinquena plaça de la classificació, empatat amb el quart (València Basket), amb un balanç de 5 victòries i 2 derrotes. Aquestes xifres es tradueixen en la millor arrencada del conjunt tricolor a la màxima competició del bàsquet espanyol des de la campanya 1993-1994, en què també va començar amb 5 triomfs (davant CB Múrcia, Unicaja Polti, Elmar Lleó, Caja San Fernando i Valvi Girona) i 2 derrotes (7UP Joventut i Argal Osca). “Nosaltres som un club de classe mitjana-baixa a la categoria i, per tant, la nostra posició natural a la classificació és la dotzena o tretzena. Algun any haurem de lluitar per no baixar i un altre, com aquest, tenim més sort i podem aspirar a alguna cosa més. Aquesta és la nostra realitat i difícilment canviarà, veurem si enguany fem alguna cosa diferent que surti del guió”, va resumir el president de l’entitat, Gorka Aixàs.

Els números en aquest equador de la primera volta creen expectatives envers el combinat del Principat. Per exemple, tornar a disputar la Copa del Rei, que se celebrarà a Vitòria del 16 al 19 de febrer del 2017, i que reunirà els vuit primers classificats. Però des de l’entitat són prudents a l’hora de fer travesses. “El pitjor que es pot fer per a la Copa és parlar-ne i pensar que és fàcil. Tothom s’ha d’il·lusionar, transmetre aquesta sensació, i s’hi ha de somiar. Toca anar amb calma, som un club jove però sabem que les temporades són llargues i les circumstàncies canvien cada dia”, va avisar un prudent Aixàs. Ara vénen tres partits que poden consolidar els andorrans a la part alta de la classificació: Obradoiro a casa, i Fuenlabrada i Estudiantes a domicili. “Som els primers que hi volem arribar, però el pitjor és començar a pensar-hi, i a més tant d’hora, perquè si ara perdem dos partits seguits ja no estem a la Copa”, va sentenciar el president del club.

Però l’equip encapçalat per Joan Peñarroya té gana i no vol tornar a ser un any més un conjunt de la meitat de la classificació, com les dues edicions passades (14è lloc). “En acabar la temporada passada vam veure que ens va mancar aquest punt de desig imprescindible per aspirar a fer més coses o guanyar partits amb un final ajustat. El que observem, tot i que encara és d’hora, és que ara hi ha ambició”, va relatar el màxim mandatari. A més, Aixàs no li posa cap “però” al joc de la plantilla d’aquesta temporada, i no veu res que no el convenci, tot assegurant que “toca ser optimistes i qui ho vegi diferent està equivocat”. Això sí, sense caure en “ l’autocomplaença, perquè som un equip que si no treballa pot perdre amb tothom”, va deixar clar l’andorrà. El MoraBanc somia tocant de peus a terra i en les seves fantasies hi ha una protagonista: la Copa del Rei.

tracking