ESQUÍ DE FONS

Comença la temporada de competicions d'esquí de fons

L'esquiador andorrà Ireneu Esteve s'estrena en la categoria sènior

Comença la temporada de competicions d'esquí de fonsS.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comença la temporada d'esquí de fons per a l'equip andorrà. El proper diumenge 27 de novembre els esquiadors Ireneu Esteve i Carola Vila participaran a la primera prova FIS a Santa Caterina (Itàlia) i el calendari competitiu segueix el dia 3 de desembre a Livigno (Itàlia) amb una prestigiosa marató, la primera prova de llarga distància. Segons l'entrenador de l'equip d'esquí de fons, Joan Erola, "allà veurem amb distàncies llargues com respon l'Ireneu".

En aquesta nova temporada, Esteve s'estrena en la categoria sènior, i concretament a la Copa d'Europa que se celebrarà a Itàlia. Abans de Nadal, els esquiadors celebraran una altra prova de la Copa d'Europa a Goms (Suïssa), i allà, ha precisat Erola, "començarem a veure si podem incloure al calendari alguna Copa del Món, depenent de com vagin aquestes curses", en referència a la progressió d'Ireneu Esteve.

La temporada preparatòria dels corredors s'ha fet al Pirineu, a banda dels exercicis a la Rabassa i Ordino, ja que l'entrenador ha precisat que "és un país que dóna moltes possibilitats i fem servir diferents ubicacions". A banda, els joves esquiadors han fet les concentracions a Pas de l’Stelvio(Itàlia).

Ireneu Esteve s'ha mostrat prudent en les possibilitats de participació al Mundial, ja que aquesta temporada serà la primera on competirà en categoria sènior i ha considerat que seran els resultats a l'Europeu els que marquin els futurs objectius, "si no hi anem és perquè no tenim el nivell", ha dit. En el mateix sentit, s'ha manifestat l'entrenador, que ha esmentat com a objectiu la presència al Mundial que se celebrarà a Salt Lake City.

En el cas de Carola Vila, l'entrenador Erola ha destacat la necessitat que es consolidi en la categoria actual "perquè puguem competir d'aquí tres anys en una categoria sènior on ella pugui ser competitiva".

tracking