Futbol

La selecció encaixa una golejada

Andorra concreta uns primers 25 minuts bons però acaba rebent una golejada davant d’una Hongria
que imposa la seva qualitat

La selecció encaixa una golejadaMLSZ

El Groupama Arena no va ser l’escenari de la fi de la mala ratxa de la selecció andorrana, que ja se’n va als 86 partits sense gua-nyar. Els de Koldo Álvarez van rebre un sac de gols malgrat haver tingut moments de brillantor.

I és que el plantejament inicial d’Andorra va ser excel·lent. Va aconseguir que Hongria no fos capaç de concretar cap passada que acabés en ocasió de gol. De fet, era el combinat nacional qui oferia millor joc en els primers 25 minuts i el primer xut a porteria del partit va ser de Jordi Aláez, molt desviat. Els joves, com el davanter Max Llovera o Txus Rubio, es van mostrar molt actius en aquells bons moments d’Andor­ra. Fins i tot era Hongria qui jugava més al contraatac i la selecció qui arribava més a dalt. Moisés San Nicolás va provar-ho al minut 12, sense sort, i més endavant una passada de la mort cap al punt de penal de Rubio no va trobar destinatari.

Tot i aquest començament, al minut 25 el guió del partit va canviar completament i Andorra es va trobar amb un escenari al qual està més acostumada. José Antonio Gomes feia la primera intervenció en un xut d’Adam Szalai dins l’àrea que aturava. Hongria ho va tornar a provar només dos minuts després mitjançant un xut desviat de Mihaly Korhut. Va ser al 32 quan la tricolor ja no va poder aguantar més i en una pilota centrada, José Antonio no va refusar-la amb encert i la va deixar morta davant els peus de Zoltan Gera, que l’enviava al fons de la xarxa. El gol d’Hongria va afectar els de Koldo i 10 minuts després rebien el segon en una centrada en què Adam Lang ajustava la pilota al segon pal de manera que José Antonio no tingués possibilitats d’arribar-hi. Els tricolors van dirigir-se als vestidors amb un 2 a 0 en contra i la sensació que l’esforç que havien realitzat els primers 25 minuts no havia rebut el premi merescut, amb un marcador que no acabava de reflectir la realitat de la primera meitat.

A la represa, però, Hongria va confirmar el domini que s’havia vist al final del primer temps i no va parar de pressionar la porteria de José Antonio. Gyurcsó, Dzsudzsak i Kleinheisler ho van provar però es van trobar amb un refús del porter andorrà o sense encert. Finalment, però, la insistència hongaresa va servir. Al 72, Gyurcsó guanyava l’esquena a la defensa andorrana i es plantava sol davant José Antonio, a qui no va tenir problemes per superar amb una canonada.

Hongria es va anar relaxant a poc a poc i anava arribant a la porteria tricolor amb menys freqüència després del tercer. Tot i això, la tricolor no va aprofitar per pujar una marxa i no va tornar a donar senyals de joc com a l’inici de matx. Koldo va veure en els últims minuts l’oportunitat d’homenatjar el 20è aniversari del debut de la selecció, que era justament ahir, i donava entrada a l’únic home que era en aquell partit, Juli Sànchez. El partit semblava vist per a sentència, però un Szalai que ho havia buscat tot el partit va tenir temps de fer el quart i definitiu gol i posava la cirereta a la victòria hongaresa davant la seva afició.

Andorra, per la seva part, va rebre una nova golejada malgrat tenir uns minuts de lluïdesa que no van tenir cap recompensa. El vintè aniversari d’una fita històrica també es va quedar sense celebració.